Bebeklerin Süt Dişi Zamanı

TAKİP ET

Liv Hospital Samsun Ağız ve Diş SağlığıKliniği'nden Diş Hekimi Şule Yeşil Koyun bebeklerin süt dişi hakkında bilgilendirdi.

Diş Hekimi Koyun,”Bebeklerde ilk dişler genellikle 6 aylıkken sürmeye başlar. Ancak bebeğin kendisine bağlı birtakım faktörlerin etkisiyle gecikmeler olabilmektedir. Bir yaşına kadar gecikmeler normal kabul edilir.

2-2.5 yaşlarında  süt dişlerinin sürmesi tamamlanır. Süt dişleri tamamlanmış bir çocukta alt ve üst çenede10 adet olmak üzere  toplam 20 adet diş bulunur” dedi.

SÜT DİŞLERİN BAKIMI NASIL YAPILMALIDIR?

Süt dişlerin bakımının nasıl yapılması gerektiğine değinen Şule Yeşil Koyun, “İlk süt dişleri çıkmaya başladıktan sonra bebek  katı ya da sıvı gıdalar almaya başlıyor. Bu gıdalar da genelde şeker ve asit içerdiği için  süt dişlerine ilerleyen dönemlerde zarar verebilir, çürümelerine neden olabilir. Dişlerin sürmesiyle birlikte dişlerde temizleme işlemi başlamalıdır. Gıda alımından sonra  dişlerin  çiğneme yüzeyleri temiz bir tülbent ya da gazlı bez ıslatılarak silinmeli veya yumuşak ağız büyüklüğüne uygun fırça ile macunsuz fırçalanmalıdır.3 yaşından itibaren macun kullanımına başlanmalıdır. Macun miktarı mercimek tanesi kadar olmalıdır. “ şeklinde açıklamasını sonlandırdı.