Big Mama'yı gördü 5 dakika da ameliyat olmaya karar verdi

TAKİP ET

Şeker hastalığı başta olmak üzere çok sayıda sağlık problemi bulunan ve tüm umutlarını yitiren 20 yaşındaki Alman vatandaşı Diala Maksudi Samsun'a geldikten sonra hayatı tamamen değişti. Büyük Anadolu Hastaneleri Obezite ve Metabolik Cerrahi Bölümü Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kerim Güzel tarafından ameliyat edilen Maksudi hayata artık pozitif bakıyor ve çok mutlu.

Tip 2 diyabet (Şeker) ve Obezite hastalığının tedavi edilebilir olduğunu ve hastalığın esiri olmayın tedavi olun çağrısıyla çok sayıda insana şifa dağıtan Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Obezite ve Metabolik Cerrahi Bölümü Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kerim Güzel, hastalarını tedavi etmekle kalmıyor tükenmiş umutlarını da çare oluyor. 
Bu hastalardan bir taneside 20 yaşındaki Alman vatandaşı Diala Maksudi. Şeker problemi, nefes darlığı ve fazla kiloları olan Maksudi, yaşı genç olduğundan umutları tükenmiş haldeydi ve kendinden hoşlanmayan bir bayandı.
İnternette sosyal medya üzerinden Op. Dr. Kerim Güzel tarafından obezite ameliyatı olan Makedonyalı ünlü sanatçı Big Mama lakaplı Besiana Kasami'deki değişimi gören Alman vatandaşı Diala Maksudi yaptığı araştırmalarda da bir çok hastanın Büyük Anadolu Hastaneleri'nde tedavi olup şifa bulduğunu görüyor ve hemen kendisi de tedavi olmak için Samsun'a geliyor. 

KİLODAN KURTULUN AYNALARLA BARIŞIN
Yaşanan süreç hakkında bilgi veren Büyük Anadolu Hastaneleri Obezite ve Metabolik Cerrahi Bölümü Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kerim Güzel, "Hastamız bize geldiğinde yaşı genç olduğundan umutları tükenmiş haldeydi ve kendinden hoşlanmayan bir bayandı. Yaptığımız mide ameliyatı ile fazla kilolarının yüzde 80’nini verecek ve aynalarla barışma zamanı gelmiş olacak. Normalde ameliyattan 2 günden sonra taburcu oluyor, fakat yut dışından gelen hastalarımızı biz burada misafir ediyoruz. Ortalama bu ameliyat 1 saat sürmekte ve tamamen kapalı yapılmaktadır. 4 tane açılan delikten teleskop yardımıyla karnına girerek bu ameliyatlar gerçekleştirilmektedir.

SAĞLIK TURİZİMİNE BÜYÜK KATKI
Büyük Anadolu Hasteneleri olarak ülkemizin ve bölgemizin tanıtımına büyük katkı sağlıyoruz. Özellikle Obezite ve Metabolik Cerrahisi düşünen hastalar Dünya’nın her yerinden ve Türkiye’nin diğer illerinden bizlere başvurarak tedavi oluyorlar. Almanya’dan gelen Diala Maksudi hastamızı obezite ameliyatı ettik. Ameliyat sonrası hastamızın şikayeti kalmadı ve gönül rahatlığında evine yolluyoruz. Aynı zamanda Samsun’umuzu tanıttık, gezdirdik ve mutlu bir şekilde ayrılmasını sağladık. 
Obezite önemli bir kavram. Bir çok hastalığının altında yatan bir nedendir obezite. Gerek dünyada ve ülkemizde obezite hastası oranı artmaktadir. Bunun sebebi zaman yetiştirememesi ve fast food şeklinde beslenmeleri, spor alışkanlıklarından uzak olan bir topluma doğru gidişimizden kaynaklanıyor. 
Samsun Büyük Anadolu Hastanesi olarak obezite cerrahisi konusunda güçlü bir merkez olarak deneyimli personellerimizle birlikte yaklaşık biz bugüne kadar sekiz yüzden fazla hastayı bu merkezde tedavi ettik. Bundanda mutlu ve gururluyuz" diyerek sözlerine son verdi. 

NEGATİF'Tİ POZİTİF OLDU!
Yaşağı sağlık sorunlarından dolayı umutlularının tükendiğini belirten 20 yaşındaki Alman vatandaşı Diala Maksudi ise, "Bu sağlık sorunlarımdan dolayı artık hayata küsmüş vaziyetteydim. Günlük hayatım olumsuz etkileniyordu. Samsun'a Büyük Anadolu Hastaneleri'ne geldikten sonra hayatım tamamen değişti. Havaalanına inerken çok sevinçliydim ve çok mutlu geldim. Hastaneye geldiğimde çok iyi karşılandım ve doktorum Kerim Bey tarafından da pozitif enerji aldım.
Ameliyat sonrası ağrılarım oldu daha sonra ameliyat olmamış gibiyim. Ülkeme döndüğümde kendime küçük beden eşyalar alacağım. Türk insanı çok pozitif cana yakın insanlar ve Samsun insanını Alman kültürüne yakın buldum. Kendimi evimde gibi hissettiren başta doktorum Kerim Güzel bey olmak üzere tüm hastane çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Big Mamayı gördü 5 dakika da ameliyat olmaya karar verdi