Böbreğindeki Kitle Laparoskopik Ameliyatla Alındı

TAKİP ET

Liv Hospital Samsun'a rahatsızlığı sonucu gelen 44 yaşındaki hasta şifayı Üroloji Uzmanı Mehmet Necmettin Mercimek ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kadir Yıldırım ile buldu.

Sol kasık ağrısı ile Liv Hospital Samsun’a gelen 44 yaşında ki H.O hastanede tetkik edilirken, tesadüfen sağ böbrekte kitle olduğu tespit edildi. Ayrıca hastanın sağ böbreği olması gereken yerden daha aşağıda ve böbreğin pozisyonu normalinden faklı olduğu saptandı.

AMELİYATI 1,5 SAAT SÜREN HASTA İKİ GÜNDE TABURCU EDİLDİ

Ameliyat öncesi hazırlıkları tamamlanan hasta Liv Hospital Samsun Üroloji Uzmanı Dr. Mehmet Necmettin Mercimek ve Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Kadir Yıldırım tarafından ameliyata alındı. Sağ böbreğin sağlam olan kısmı korunarak, sadece tespit edilen şüpheli kitle yaklaşık 1,5 saat süren laparoskopik (kapalı) ameliyat ile alındı. Ayrıca ameliyat sonrası takiplerinde hiç bir problemi olmayan hasta ameliyat sonrası 2’inci gün taburcu edildi.

“BÖBREK KİTLERİNİN TESPİT EDİLİP, ÇIKARILMASI GEREKİR”

Liv Hospital Samsun Üroloji Uzmanı Dr. Mehmet Mercimek, “Böbrek kitlelerinin artık çok fazla büyümeden, başka nedenler ile yapılan tetkikler sonucunda tesadüfen (insidental), daha küçük boyutlarda tespit edilmektedir. 4-5 cm ve daha küçük kitlelerde böbreğin tamamen alınmadan, sadece şüpheli kitlelerin çıkartılmasının hastanın böbrek fonksiyonlarının korunması açısından önem arz etmektedir” dedi. Op. Dr. Kadir Yıldırım ise Laparoskopik yöntemle yapılan ameliyatların hastanın normal yaşamına dönüş zamanını ve hastanede kalış süresini belirgin olarak kısalttığını ifade etti.