Büyük Anadolu Hastaneleri'nden omuz çıkığı uyarısı

TAKİP ET

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği,"Şiddetli ağrı, Vücut hareketlerinin her yönde ağrılı ve kısıtlı olması, Şekil bozukluğu ve özellikle omuz ekleminin ön kısmında, omuzbaşının hissedilmesi gibi sağlık sorunları yaşıyorsanız omuzunuz çıkmış olabilir." dedi.

Vücudun hareket sınırı en fazla olan eklemi, omuzdadır diyen Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç.Dr. Avcı, "Omuz, kolumuzla gövdemizin birleşim yeridir. Gün içinde en fazla kullandığımız kısımlardan birisidir. Yüzeylerin birbiriyle uyumu hemen hemen hiç yoktur. Bu da eklemin bir arada durmasını çevreleyen esnek yapıdaki yumuşak dokular sağlar. Bu yumuşak dokuların esnekliği hareketin üst sınırlarında, özellikle fırlatma hareketinde ya da arkaya uzanıp bir şey almaya çalıştığımızda eklemi bir arada tutmaya yetmez ve omuz eklemi yerinden çıkar. En sık genç yaş grubunda, özellikle spor aktiviteleri sırasında ve basit kazalar sonucunda çıkıklar oluşur.

ARTROSKOPİK YÖNTEM İLE TEDAVİ
Omuz çıkığı uygun hastane şartlarında, eğitimli bir ortopedi uzmanı tarafından tedavi edilmelidir. Aksi takdirde değişik sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Fizik tedavi ve rehabilitasyon, omuz çıkıklarının tekrarlama sıklığının azaltılması ve eski aktivite düzeyine ulaşılabilmesi için çok önemlidir. ‘Artroskopik’, yani eklemi
açmadan uygulanan cerrahi yöntemlerinde yaşanan büyük gelişmeler ve deneyim artışı, hastaların yüksek oranda kapalı cerrahiyle tedavi edilmesine olanak sağlamaktadır. " diyerek sözlerine son verdi.

Büyük Anadolu Hastanesi Samsun