Canan Karatay'a bir tepkide Samsun'dan

TAKİP ET

Sağlık Bakan Recep Akdağ'ın Kalp ve iç hastalıkları profesörü Canan Karatay'ı eleştirmesinin ardından Samsun'un Asarcık ilçe Devlet Hastanesi'nde Aile Hekimi olan Uzman Doktor Saadetttin Bayçelebi de ünlü doktor Canan Karatay'ı hedef aldı.

Sağlık Bakan Recep Akdağ’ın Kalp ve iç hastalıkları profesörü Canan Karatay’ı eleştirmesinin ardından Samsun'un Asarcık ilçe Devlet Hastanesi'nde Aile Hekimi olan  Uzman Doktor Saadetttin Bayçelebi de ünlü doktor Canan Karatay’ı hedef aldı.

Sağlık Bakan Recep Akdağ, Prof. Canan Karatay’ı da eleştirisinde “Böyle bilim adamlığı mı olur? Yiyin dediği ürünleri internet sitesinden satıyor. Aydın’a gittim, orada büyük bir ceviz bahçesi ile anlaşmış. Bu işleri konuşup da yapmayan kimse var mı? Yılda milyonların üzerinde para kazanıyorlar. ‘Lahmacun yiyebilirsin çünkü ben yedim’ denir mi” dedi.
Samsun Asarcık Devlet Hastanesi Aile Hekimi Uzman Doktor Saadettin Bayçelebi ise Prof Canan Karatay’ı aşırı zeytin tüketimini teşvik etmekle suçladı.
Bayçelebi, ülkemizde zeytinin tüketiminin üretiminden az olduğu için Karatay’ın talep oluşturmaya çalıştığını kaydederek “Her şeyin azı karar çoğu zarar. O yüzden bazı şeylerin olduğundan fazla tüketimi yarardan çok zarar getirebilir” dedi.
Zeytinin günde 30-40 zeytin değil, 10-15 zeytin tane yenilmesinin ideal olabileceğini belirten Bayçelebi, “Canan Hanımın ifade ettiği şekilde zeytin tüketimi 4 kişilik bir ailede aylık olarak yaklaşık 18 kilo zeytin demek. İyi kalite bir zeytin için ortalama fiyat 20 TL’den 360 TL zeytin gideri demek. Zaten Avrupa birliği ülkelerinin toplamının yarısı kadar zeytin tüketiyoruz” diye belirtti.
Bayçelebi sözlerini, “Toplum olarak zeytin tüketim problemimiz zaten yok, asıl problem diğer yağlara oranla zeytinyağını daha az tüketmemiz. Ancak yine söylüyorum ki bir ilaç dahi düşük dozda ilaç iken yüksek dozda zehirdir. Kararında tüketelim” diye tamamladı.

Akasyam Haber.com 

Canan Karatay