Çocuklarda 'viral enfeksiyon'a dikkat

TAKİP ET

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Ali Şimşek, hava değişimleriyle birlikte çocuklarda 'viral enfeksiyonları' arttığını belirtti.

 Büyük Anadolu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Ali Şimşek, çocuklarda görülen el, ayak ve ağız hastalıklarıyla ilgili merak edilenleri Samsun Canlı Haber TV’ye anlattı.

'BESLENME BOZULABİLİR...'
 El, ayak, ağız hastalıklarının bulaşıcı olduğunu ifade eden Uz. Dr. Ali Şimşek, “Çocukluk çağında özellikle 5 yaşın altında oldukça da sık görülür. Genellikle yakın temasla ve kullanılan malzemelerle bulaşır. Viral enfeksiyonlarda vücut belli bir süre sonra kendi kendini sınırlıyorlar ama geçene kadar da çocukları oldukça hırpalayabiliyorlar. Özellikle ağız içinde çok yaygın hastalıklarla seyrettiği için beslenme çok ciddi anlamda bozulabilir. Bazı özel desteklerle çocukları daha az hırpalayarak atlatmakta mümkün” dedi.

1 HAFTADA ATLATILABİLİR
 Dr. Ali Şimşem, viral enfeksiyonun ihmal edilmemesi gereken bir hastalık olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi: "Ağız içindeki yaraların yanında gövdede, özellikle elde, ayakta su çiçeğiyle çok karışan döküntülerle kendini gösteriyor. Kaşımaya bağlı yaralar açıp daha sonra sekonder enfeksiyonlar da gelişebilir. Çocuğun beslenmesi bozulduğu için sıvı kaybına ait birtakım sorunlara bağlı riskler söz konusu olabilir. Ama muayene olduktan sonra uygun bir tedaviyle 1 hafta 10 gün içinde geçecek bir hastalık."

 

Hastalıkla ilgili dikkat edilmesi gereken konulara da değinen Uz. Dr. Şimşek, “Havaların değişken olmasıyla beraber bu viral enfeksiyonlar artmaya başladı. Çok kalabalık ortamlardan uzak durulmalı ve insanlarla çok fazla yakın temastan kaçınılmalı” dedi.

Kaynak: Samsunhaber.tc