Emekli öğretmen koronavirüsü yendi - Havza Haber

TAKİP ET

Samsun'un Havza ilçesinde yaklaşık 20 gün önce Kovid-19 testi pozitif çıkan emekli öğretmen, hastalığı yendi.

Yeni Mahallede ikamet eden emekli Sınıf Öğretmeni Yahya Uyar rahatsızlandı ve eşi ile birlikte Kovid-19 testi yaptırdı. Test sonuçları pozitif çıkan Aydın çifti, evde karantinaya alındı. Evdeki tedavileri sırasında şikayetleri artan Yahya Uyar, ilk olarak Havza Devlet Hastanesine yatırıldı.
Burada yoğun bakımda tedavisine devam edilen emekli öğretmen Uyar buradan Samsun’da bulunan Medicana hastanesine sevk edildi.
Medicana Samsun Hastanesinde yoğun bakım ve normal servis tedavilerinin ardından kovit – 19 testi nekatif çıkan ve sağlığına kavuşan emekli öğretmen Yahya Uyar taburcu edildi.
Yaptırdıkları PCR testinin sonucun pozitif çıktığını ifade eden Uyar, “5 gün evde kaldık. Evde tedavi olduk, sağlık çalışanları çok ilgilendiler. Daha sonra hastaneye gittim beni yoğun bakıma aldılar. Herkesin dikkatli olmasını istiyorum. Tedavim sırasında bana yakından ilgi alaka gösterdiler.” dedi.
Uyar’ın oğlu Hasanali Uyar ise; “Bizim için zorlu bir süreç oldu. Bu süreçte Medicana ailesinin bilgi birikimi ve işinin ehli personeli bizlerin en büyük yardımcısı oldu. Babamın sağlığına kavuşmasında büyük emekleri olan İç Hastalıkları Uzm. Dr. Taner Akdere, servis hemşirleri Yonca Altundaş, Gönül Öztürk, Büşra Aytaç, Neslihan Geçer ve Emre Acar ile tedavi süresince bizden ilgi ve alakalarını eksik etmeyen Medicana Genel Müdürü Güner Armutlu’ya teşekkür ederim.”dedi.
Taner Uyar ise yaşanan sürecin hem hasta hem de hasta yakınları için zor bir dönem olduğunu belirterek; “Lütfen maske mesafe ve temizlik kurallarına uyalım. Hem kendimizi hem de çevremizdekileri riske atmayalım.”dedi.
Medicana Genel Müdürü Güner Armutlu ise kendilerine emanet edilen bir canı daha sağılığına kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek; “Eğitimim ordumuza yıllarca emek vermiş bir büyüğümüzü sağlığına kavuşturmak ve onu sağlıklı bir şekilde hastanemizden emekli etmek bizim için onur verici. Kendisine ve ailesine bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” Dedi.

Emekli öğretmen koronavirüsü yendi