Endovasküler Anevrizma Tedavisi Nedir?

TAKİP ET

Liv Hospital Samsun Beyin ve Sinir Hastalıkları Kliniği'nden Doç. Dr. Hilmi Önder Akay, Endovasküler Anevrizma Tedavisi hakkında bilgilendirdi.

Liv Hospital Samsun Beyin ve Sinir Hastalıkları Kliniği’nden Doç. Dr. Hilmi Önder Akay,  “Endovasküler Anevrizma Tedavisi beyin kanamalarına yol açan anevrizmaların; yani beyin damarlarındaki baloncuk tarzı yapıların ,kasık damarından girerek damar içinden tedavi edilmesini sağlayan bir yöntemdir.  Endovasküler Anevrizma Tedavisi anevrizma tedavilerinin iki yönteminden birisidir.  Diğer tedavi yöntemi; normal açık ameliyat dediğimiz Kraniyotomi yani kafa bölgesini açarak anevrizmanın,baloncuğun ortadan kaldırılmasıyla oluşturulan bir tedavi şeklidir. Her iki tedavi şekli de hastanemizde başarı ile uygulanmaktadır” dedi.

“ACİL BİR ŞEKİLDE TEDAVİ EDİLMELİDİR”

Bu tür hastaların genelde beyin kanaması nedeniyle hastanelere başvurduğunu ifade eden Doç. Dr. Hilmi Önder Akay, “  Bu durumda en büyük belirti; baş bölgesinde oluşan daha önce hiç hissetmedikleri aşırı bir ağrıdır.  Aynı zamanda hastada bir bilinç kaybı söz konusu olur.  Bu ciddi bir hayati tehlike doğurur. Bu hastalığın acilen tedavi edilmesi gerekmektedir. Çünkü bu hastaların büyük bir çoğunluğu yeniden oluşan bir kanama ile maalesef hayatlarını kaybedebilir. Dolayısıyla,   bu durum acil müdahale edilmesi gereken patolojik bir durumdur” ifadelerini kullandı.