Evde Dezenfektan Yapılır mı, Dezenfektan Tarifi, Dezenfektan Nasıl Yapılır?

TAKİP ET

Salgın nedeniyle dezenfektan talebi artınca, dezenfektan fiyatları da oldukça arttı. Haliyle insanlar da dezenfektan nasıl yapılır, evde dezenfektan yapılır mı diye arayışa girdiler. Her evde bulunan doğal malzemelerden dezenfektan yapılabilir. İşte evde dezenfektan tarifi.

Günlük hayatta alınacak önlemlerle corona virüsünden korunmanın mümkün olduğunu belirten uzmanlar el temizliğinin önemini vurguluyor. Dezenfektanlar bu noktada önem taşıyor ve evde de yapılabiliyor. İşte doğal yollarla evde dezenfektan tarifi…            

–2 çorba kaşığı beyaz sirke

–2 bardak sıcak su

–Yarım çay kaşığı lavanta yağı

–3 damla çay ağacı yağı

Hepsini bir kaba koyup toz olanlar eriyinceye kadar karıştırarak dezenfektanınızı hazırlayabilirsiniz.            

Antibakteriyel Jel Tarifi;
- 2 kaşığı doğal aloe vera jel

- 20 damla limon yağı

- 10 damla tarçın yağı 10 damla kekik yağı

- 10 okaliptus yağı

- 10 damla karanfil tomurcuğu yağı

Kapaklı bir şişeye suyu ve aloe vera jeli boşaltın. Üzerlerine tüm yağları damlatın ve şişenin kapağını kapatarak iyice çalkalayın. Çalkalama işlemini uzun süre uygulamak, jelin kıvamı açısından önemli. İşte hepsi bu kadar, antibakteriyel jel kullanıma hazır! Dilerseniz küçük şişelere doldurup yanınızda taşıyabilir veya evde saklayabilirsiniz.

Ayrıca dezenfektanlarınızda karbonat da kullanabilirsiniz.          

Sık Kullanıma Dikkat...
Kolonya ve alkol bazlı dezenfektanların aşırı kullanılması sonucu elde çatlama, egzama gibi rahatsızlıklarda artış olduğuna dikkat çeken uzmanlar; alkol bazlı dezenfektanlar, kolonyalar devreye girince ellerde kurumalar, çatlamalar ve egzamaların şekillendiğini belirterek, eski tip sabunlar, lavanta özlüsü sabunlar gibi doğal antibakteriyel sabunları kullanmanın ellerimizi bu olumsuz etkilerden kurtaracağını, ellerimizi yıkadıktan sonra yumuşatıcı krem, vazelin gibi ürünler kullanmamız gerektiğini ifade ediyorlar.