Fraksiyonel Lazer ile cildinizi yenileyin

TAKİP ET

Fraksiyonel lazerler cildi yenilemek amacıyla kullanılan etkili cihazlardandır. Medical Park Samsun Hastanesi Dermatoloji Kliniği'nden Uzm.Dr.Yüksel Oltulu özellikle kış aylarında cildimizdeki yara izi, sivilce izi, ince kırışıklıklar, yüz sarkması, leke ve kılcal damar çatlamalarında fraksiyonel lazerin etkili olduğunu belirterek tedavi hakkında bilgiler verdi.

Günümüzde hem kadınlar da hem de erkeklerde cilt problemleri yaşanmaktadır. Teknolojinin de sağlamış olduğu faydalar sayesinde artık birçok farklı lazer cihazı ile cildimize müdahalelerde bulunulabiliyor. Medical Park Samsun Hastanesi Dermatoloji Kliniği’nden  Uzm.Dr.Yüksel Oltulu fraksiyonel lazer ile cilt yenileme tedavileri hakkında şu bilgileri verdi;

FRAKSİYONEL LAZER NEDİR?

Fraksiyonel lazer cildinizde zamanla oluşan leke, sivilce izleri, kırışıklıklar ve sarkmalara müdahale edebilen, ciltteki kolajeni yenileyen, uygulama esnasında yara izlerinin küçülmesine olanak sağlayan ve diğer dokularla uyumlu olmasını sağlayan bir lazer sistemidir.

FRAKSİYONEL LAZER KAÇ SEANS UYGULANIR?

Fraksiyonel lazer uygulaması cildin ihtiyacına göre ortalama 3-8 seans aralığında, 2 haftada bir yapılmaktadır.Uygulama esnasında lokal anestezik kremler kullanılır.Ortalama uygulama süresi yarım saattir.

UYGULAMA SONRASINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR? 

Fraksiyonel lazer uygulamasından sonra cildinizde hafif kızarıklık ve hassasiyet oluşacaktır. Ancak bu durum sosyal yada iş hayatınızı etkileyecek yönde olmayacaktır. Cildinizle ilgili önemli hususlardan biride uygulama sonrasında ve günlük hayatımızda muhakkak dermatolojik olarak test edilmiş ve doktorunuz tarafından önerilen güneş kremlerini muhakkak kullanmalısınız.

Dermatoloji Kliniği’nden UzmDrYüksel Oltulu