Gato Hospital'in durumu ne olacak? Sağlık Müdürü açıkladı..!

TAKİP ET

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Atakum İlçesi'nde bulunan Gato Hospital'in sağlık hizmetlerindeki faaliyetlerinin askıya alınmasıyla ilgili samsunhaber.tc'ye açıklama yaptı.

Samsun Gato Hospital'de mali sıkıntılar nedeniyle başta doktorlar ve personelin istifa etmeleri sonucunda duruma müdahale ettiklerini açıklayan İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, şunları söyledi: İl Sağlık Müdürlüğü olarak bir hastaneyi kapatabilmemiz veya faaliyetlerini askıya alabilmemiz için bazı şartların oluşması gerekiyordu. Gato Hospital'de çalışan personel sayısının bir hastanede bulunması gereken asgari personel sayısının altına düşmesi nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğü olarak tutanak tutup işlem başlattık. Hastane yönetimine işlemleri tebliğ ettik. Bakanlıkla görüştük, ardından Valilik tarafından oluru aldıktan sonra faaliyetleri askıya aldık" dedi. 

Samsun Gato Hospital'in tekrar açılıp açılmayacağıyla ilgili soruya Köksal, "Bundan sonraki süreçte şartları yerine getirip bize müracaat ederlerse İl Sağlık Müdürlüğü olarak durumu değerlendirdikten sonra hastaneyi yenide faaliyete sokabiliriz" dedi.  

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, hastaneyle ilgili tüm tedbirleri aldıklarını da belirterek şunları söyledi: "Hastaneye gittiğimizde yatan hastalar ve yoğum bakımda bulunan hastalar vardı. 112 vasıtasıyla buradaki hastaları kamu hastanelerine yerleştirdik. Durumla ilgili hasta ve hasta yakınlarına bilgi verdik. Bütün tedbirleri alarak hastanenin faaliyetlerini durdurduk." 

Kaynak: Samsunhaber.tc