Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi açıldı - Samsun Haber

TAKİP ET

Samsunlular artık İstanbul ve Ankara'ya gitmek zorunda kalmayacak. Samsun Sağlık Bilimleri Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet verecek olan Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi açıldı.

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Sağlık Bilimleri Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet verecek olan Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi'nin açılışını Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Ersin Köksal ve merkezin sorumlusu Genetik Uzmanı Uzm.Dr. Özlem Sezer ile gerçekleştirdi.


Genetik hastalığı olanların klinik tanısının koyulabileceği, varsa tedavi imkanlarının değerlendirileceği ve ailelerine koruyucu hekimlik hizmetlerinin verileceği merkezin, yetişmiş insan gücü ve son teknoloji cihazlarıyla tüm bölgemize hizmet vereceğini belirten Vali Dağlı, vatandaşlarımızın artık İstanbul ve Ankara'ya gitmek zorunda olmadan kendi illerinde ve bölgelerinde hızlı ve güvenli bir şekilde tanı alabilecek olmasının çok önemli bir hizmet olduğunu ifade ederek, emeği geçenleri tebrik etti.

Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi açıldı