Hamile Zannedildi, Ur Çıktı

TAKİP ET

Samsun'da gebe olduğunu zanneden bir kadının karnından 11 kilo 365 gram ağırlığında ur çıktı.

Rekor ağırlık
Samsun’un Ayvacık ilçesi Sahil Köyü’nde yaşayan iki çocuk annesi Nurcan Sarıoğlu, ağrıları artınca ve aşırı kilo problemi sebebiyle Samsun Atasam Hastanesine başvurdu. Burada yapılan tahlillerde kadının karnında kist olduğu belirlendi. Yapılan başarılı bir operasyonla Nurcan Sarıoğlu’nun karnından 24 santimetre çapında 11 kilo 365 gram ağırlığında bir kitle çıkarıldı.  
Hamile Değilmiş 
Ameliyatı gerçekleştiren Atasam Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Salih Zeki Pişkin, hastanın kendilerine karın şişliği ve ağrı problemiyle başvurduğunu hamile olabileceğini tahmin ettiğini söyledi. Pişkin, "40 yıldır bu mesleği yapıyorum. Bugün kadınlarda sıkça görülen ve tedavisi çok kolay olan miyom ameliyatını yaptık. 49 yaşındaki hastamız menopoza girmiş” dedi. 
İyi huylu çıktı
Miyomun büyük boyda olduğunu ve çok ihmal edildiğini belirten Atasam Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı. Op.Dr. Salih Zeki Pişkin, ” Hastamız polikliniğimize karın şişliği ve karın ağrısı şikayetinde başvurdu. İlk bakışta 6-7 aylık gebelik görüntüsü vardı. Ultrason ile miyom olduğunu tespit ettik. Bütün tetkikleri yaptıktan sonra ameliyat ettik. Bu miyom kendi kas dokusunda geliştiği için genelde iyi huyludur diye düşünüyoruz” diye konuştu. 
Sağlık Kontrolü şart
Ameliyatın tecrübeli bir ekip ile 2 saat sürdüğünü söyleyen Pişkin, “ Gayet başarılı bir ameliyat gerçekleşti. Çıkarttığımız kitle 11 kilo 365 gram  ağırlığında. Miyomlar kanla beslendiği için hastamızda kansızlık söz konusuydu ve kan verildi. Bu tür vakaların yaşanmaması için her bayanın belli bir yaştan sonra örneğin 35 yaşından sonra en az yılda defa doktor kontrolüne gelmesi gerekiyor" dedi.