Hemoroid nedir, nasıl geçer?

TAKİP ET

Çocuklar dahil her yaşta görülebilen ve günlük hayatı olumsuz bir şekilde etkileyen hemoroid hastalığından Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'nde ağrı, sızı, kanama olmadan ameliyatsız kurtulabilirsiniz.

Samsun Büyük Anadolu Hastanaleri "Lazer Proktoloji Uygulamaları ile Anorektal Cerrahi ve Hemoroid Tedavi" Merkezi'nde Neo-Lazer Yöntemi ile Hemoroid'ten (Basur) ameliyatsız kurtulabilirsiniz.

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sedat Ocak, Hemoroid nedir, nasıl geçer? gibi sorunları cevaplandırarak, bu hastalığı çeken kişilerin utanmadan, korkmadan bir uzman doktor tarafından destek olmaları konusunda uyarıda bulundu.

HEMOROİD BELİRTİLERİ NELERDİR

Hemoroid çocuklar dahil erkeklerde ve bayanlarda her yaşta görülebilen bir hastalıktır diyen Op. Dr. Sedat Ocak, "Özellikle büyük abdest alışkanlıkları bozulmuş kabızlık yada ishal olan kişilerde, ağır stresli meslekler icra eden kişilerde, uzun süre oturarak hayatını sürdüren, iş yapan kişilerde ve bununla birlikte anne adaylarında görülmektedir.

Hemoroid makat iç duvarında bulunan 3 adet venöz yani kirli kan damarından birinin, ikisinin veya hepsinin şişmesi ve üzerinden geçen büyük abdestin sürtünmesiyle oluşturduğu tüm şikayet grubuna hemoroid hastalığı denir.

Basur tıbbi adıyla hemoroid, hastaların utanmaları, muayene olmaktan korkmaları gibi nedenlerle genellikle geç teşhis edilmekte ve zamanında tedavi edilmeyen hemoroidler ilerleyip dayanılmaz ağrılara, şişliklere, kanamalara, kansızlık ve halsizliğe neden oluyor." dedi.

GÜNÜ BİRLİK TEDAVİ

Hemoroid sorunu olan kişiler öncelikle bir kamera vasıtasıyla (rektosigmoidoskopi) muayene edildiğini belirten Op. Dr. Sedat Ocak, "Yapılan muayenenin ardından hastanın rızası ile birlikte günübirlik bir işlem olan lazer teknolojisi ile ağrısız ve kolay bir tedavi uygulamaktayız. Son teknolojik aletle yapılan bu tedavi uygulaması, istirahat gerektirmiyor. Aynı gün günlük hayatına dönme olanağı sağlıyor. Tedavinin yapıldığı cihaz dünya da bilinen son teknoloji ürünüdür. Hemoroidden kurtardığımız bölgede diğer yöntemlere göre tekrarlama riskini en aza indirmektedir. Üstün işçiliği, dizaynı patentli soğutma teknolojisi ve benzerlerinden daha küçük ebatıyla, tedavi de istenilen başarıyı elde edebilmesiyle, farkını en iyi şekilde ortaya koymaktadır ” diye konuştu.