HOSPİTALPARK DARICA HASTANESİ'NDEN ALERJİK RİNİT UYARISI!

TAKİP ET

Büyük Anadolu Grubu Hastaneleri'nden Hospitalpark Darıca Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr. Fahrettin Gözükara, 'Alerji ile soğuk algınlığı benzer belirtiler nedeniyle öözellikle bu mevsimde çok kere karışabiliyor. ' diyerek alerjik rinit konusunda uyardı.

Op.Dr. Fahrettin Gözükara, “Alerjik Rinit burunda kaşıntı, yanma, yoğun hapşırık nöbetleri, su gibi burun akıntısı ve burun tıkanıklığı belirtileri ile ortaya çıkan bir hastalıktır.

Sorunların iki haftadan fazla devam etmesi durumunda uzmanlar, muhakkak doktora başvurulması gerektiğii düşüncesindeler.” dedi.

“Alerji yapan madde burun içindeki örtü ile temas ettiğinde bu belirtiler görülmektedir. Günümüzde sanayinin gelişmesi sonucu toplumda sıklığı çok artmıştır.” Konuşmasına devam eden Gözükara,

“Mevsimsel olan genelde baharda polenlerin artması sonucu ortaya çıkar” ve “Şikayetleri yıl boyu süren” gibi iki türlü alerjinin olduğunu belirtti.

“ALERJİ TESTLERİ MUTLAKA YAPTIRILMALIDIR”

Alerji yapan maddelerin tespiti için alerji testlerinin mutlaka yapılması gerektiğini vurgulayan Op.Dr. Fahrettin Gözükara, eğer alerji yapan madde tespit edilir ise aşılama tedavisi uygulanabildiğini söyledi.

OP.DR. FAHRETTİN GÖZÜKARA, UYARDI!

Alerjik Rinit hastalığı olanların dikkat etmesi gereken konulara da değinen Gözükara, Burun içindeki örtüyü alerji yapan maddeye karşı duyarsız hale getirmek için kortizonlu spreylerin kullanılması, ayrıca

alerji nöbet oluşumunu engellemek için de bir uzmana başvurup gerekli alerji ilaçlarının kullanılması gerekir.” diye konuştu.