Jet Akademi'den Büyük Anadolu Hastanelerine 'Maske Tokası'

TAKİP ET

Koronvirüsle mücadele büyük rol oynayan Sağlık çalışanlarını düşünülerek Özel Samsun Jet Akademi Darüşşifa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ar-Ge ekibi tarafından tasarlanıp üretilen 'Maske Tokası'ndan Büyük Anadolu Hastaneleri'ne de teslim edildi.

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında takılan maskelerin gün içinde özellikle kulak bölgesinde rahatsızlık vermesi üzerine Özel Samsun Jet Akademi Darüşşifa Mesleki  ve Teknik Anadolu Lisesi Ar-Ge ekibi tarafından "Maske Tokası" tasarlanarak üretildi. Üretilen maske tokalarından Büyük Anadolu Hastaneleri'ne de teslim edildi.    

Sağlık çalışanlarını düşünülerek üretilen maske tokalarını Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Başhekim Genel Müdür Yardımcısı Alparslan Tuhta'ya, Özel  Samsun Jet Akademi Darüşşifa Mesleki  ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Enver Şahin ve Müdür Yardımcısı Muhammed Hasanoğlu teslim etti.    

SAĞLIK ÇALIŞANLARI DÜŞÜNÜLDÜ
Tasarlanan maske tokası hakkında bilgi veren Okul Müdürü  Enver Şahin, "Samsun’da 2013 yılından itibaren hizmet vermekte olan okulumuz da Ar-Ge ekibimiz tarafından tasarlanan maske tokası özellikle gün içinde uzun süre takılan maskelerin kulakları rahatsız etmesi ve yoğun bakımda giyilen tulumlar sonrası kafa yapısının tamamen örtülü oluşu nedeni ile maskenin tutunması güç olduğundan böyle bir çalışma yapmıştır.
Ar-Ge birimimiz tarafından “Maske Tokası” ismini verdiğimiz bu ürün okulumuzda şu an kalıpları hazır hale getirilmiş ve üretilmiştir." dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ
Büyük Anadolu Hastaneleri Başhekim Genel Müdür Yardımcısı Alparslan Tuhta ise, koronavirüs ile ön saflarda mücadele eden sağlık çalışanlarımızı düşünülerek yapılan bu üründen dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek okul yönetimine ve ar-ge çalışanlarına teşekkür etti.