Karda Yürürken Adımlarınıza Dikkat!

TAKİP ET

Soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Yollar ve kaldırımlar adeta birer buz pistini andırıyor. Buz tutan yollarda kayıp düşmeden yürümek ise uzman önerilerini dikkate almayı ve bilinçli olmayı gerektiriyor.

Atasam Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Kamil Yener “Karlı havada artan sakatlanma riski ve alınması gereken önlemler” hakkında bilgi verdi.

Karlı ve sisli havalarda görüş mesafesinin azalması trafik kazalarında artışa sebep olur. Bununla birlikte yayaların karlı, buzlu kayılan zeminler de yürümesi güçleşmektedir. Buzlu yollarda ellerin cepte olması, büyük adımlar atılması düşmeye daha çok neden olmaktadır. Yürürken düşmeleri azaltmak için bazı önlemler alınabilir.

Kıyafet seçimine dikkat edin

Evden çıkmadan önce dışarıdaki hava şartlarını kontrol edin. Uygun kıyafetler tercih edin. Dar kıyafetler hareket kabiliyetini azaltır.

Yanlış ayakkabı seçimi yapmayın

Tabanı kaygan olmayan altı lastik ve tırtıklı ayakkabılar giyininiz. Klasik ya da topuklu ayakkabılar düşme riskinizi artıracaktır. Özellikle ayak bileği yaralanmalarını önlemek için bileği kavrayan botlar tercih edilmelidir.

Küçük ve dengeli adımlar atın

Ellerin cepte olmaması düşme anında avuç ortalarını yere koyarak. Vücudun herhangi bir bölgesinin yere daha sert bir şekilde çarpmasına engel olur.

Yokuş ve merdivenlere dikkat edin

Mümkünse dik yokuşları inip çıkmayın. Merdiven inip çıkarken trabzanları kullanın.