Kene Vakalarında Artış Olan İlçemizde Uyarı Geldi

TAKİP ET

Kavak Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mustafa Seven, vatandaşlara kene ısırmasına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Seven, yaptığı açıklamada, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının ölümle sonuçlanabilen bir hastalık olduğuna işaret etti.

Geçen yıl 868 kişinin kene ısırması ve tutunması şikayetiyle Kavak Devlet Hastanesine başvurduğunu aktaran Seven, "İlçemiz, 1 Nisan-1 Ekim tarihlerinde kene yönünden riskli bölgede bulunmaktadır. Hayvan otlatan, arazide çalışan veya piknik yapan kişilerin tedbirli davranması, oturulacak yere açık renkli örtü sermesi, riskli alanlara giderken açık renkli ve kapalı kıyafetler giymesi önem taşımaktadır." dedi.

Araziden döndükten sonra vücut ve giysilerin kontrol edilmesi tavsiyesinde bulunan Seven, kulak arkası, ense, saç dipleri de dahil olmak üzere kene olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini kaydetti.

Seven, "Vücuda tutunan keneye çıplak elle dokunmadan eldiven, bez ya da poşet ile çıkartılmalı. Çıkartılamaması halinde ise en yakın sağlık kuruluşuna başvuruda bulunulması gerekir. Vücuda kenenin tutunmasından sonra 10 gün içinde halsizlik, iştahsızlık, ateş, vücut ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma ve ishalden birinin görülmesi halinde zaman geçirilmeden en yakın sağlık kuruluşuna gidilmesi önem taşımaktadır." ifadelerini kullandı.