Lazerle hemoroid " basur " tedavisi

TAKİP ET

Samsun Büyük Anadolu Hastanaleri "Lazer Proktoloji Uygulamaları ile Anorektal Cerrahi ve Hemoroid Tedavi" Merkezi'nde Neo-Lazer Yöntemi ile Hemoroid'ten (Basur) ameliyatsız kurtulabilir, tedavi sonrası ağrı, kanama olmadığı için kişi işine yada okuluna dönebilir.

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sedat Ocak, son derece yaygın olarak görülen sağlık problemi olan hemoroid yani halk diliyle basurun tedavisinde yeni bir uygulama olan "neo-lazer" teknolojisi, ağrısız ve kolay bir yöntem olmasının yanı sıra günübirlik bir işlem olarak dikkat çektiğini söyledi. 

KORMAYA UTANMAYA GEREK YOK
"Lazer Proktoloji Uygulamaları ile Anorektal Cerrahi ve Hemoroid Tedavi Merkezi"nde Neo-Lazer Yöntemini başarıyla uyguladıklarını belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sedat Ocak, "Hemoroid, anal kanalın (makatın) iç duvarını örten tabakanın altında oluşan, etrafındaki bağ dokusuyla birlikte genişlemiş toplardamarlara verilen isimdir. Dışarı sarkmış bu damar yumakları kırmızı-mor renktedir. Damarların tahrip olup delinmesi sonucunda sık sık kanama yaşanır. Kişide kaşınma hissi de verdiğinde günlük yaşantısını olumsuz etkilemektetir. Hastanın ameliyat korkusu, yada utanma duygusu doktora gitmesine, tedavi olmasına engel olmaktadır. Fakat bu sağlık probleminin de tedavisi çok kolay.  

ACI VE SIZLAMA YOK
Lazerle hemoroid tedavisi ile ağrısız ve kanamasız bir tedavi sağlıyor. Çok kısa sürede uygulanan bu yöntem ile hasta aynı gün günlük yaşantısına geri dönüyor. Hasta operasyon sonrası ilaç veya pansumana gerek duymuyor. Lazer uygulanan şişliklerdeki damarlar kökünden büzüştürüldüğü için hastalığın tekrarlama şansı hiç denecek kadar olmuyor. 
Hasta, acısız, kaşıntısız bir hayat için 5 dakikasını ayırması yeterli oluyor. Muayeneye sonrası lazer tedavi için uygunsa anında işlem gerçekleştiriliyor. Hastaya beslenme süreci ile ilgili tavsiyelerde bulunuyor ve anında taburcu oluyor. Hasta yapılan işlemin ardından kısa süre sonra normal hayatına dönüyor. Operasyon sonrası ağrı ya da acı hissedilmiyor. Bazen çok hafif geçici acı ve sızlama yaşansa da, şuana kadar tedavi uyguladığımız hastalar hep memnun kaldılar.  Uygulama yapılan cihaz da dünya çapında bilinen son teknoloji ürünüdür." diye konuştu.

Büyük Anadolu Hastanesi