Liposuction İle Bölgesel Yağ Birikintilerinizden Kurtulabilirsiniz

TAKİP ET

Daha fit, daha estetik ve daha şekilli bir vücut görünümüne sahip olmak kadınlar ve erkekler için de son derece caziptir. Bunun için cerrahi ve cerrahi olmayan birçok farklı alternatife sahip olan estetik prosedürlerden yararlanmak mümkündür.

Liposuction ve Brazilyan popo  günümüzde sıklıkla uygulanan prosedürler olarak kişinin daha iyi bir görünüme kavuşmasında önemli bir role sahiptir. Op. Dr. Evren İşçi alanında önde gelen isimlerden biri olarak liposuction, Brazilyan popo, meme estetiği ve diğer tüm estetik prosedürlerde etkili ve güvenilir uygulamalara imza atmaktadır. Op. Dr. Evren İşçi ile iletişime geçerek siz de randevu alabilir ve istediğiniz görünüme erişmenizi sağlayacak yolda ilk adımınızı atabilirsiniz. 
Obezite türünde bir kilo problemi yaşamayan ancak düzenli egzersize ve diyete rağmen kurtulamadığı bölgesel inatçı yağ birikintileri olan kişilerin tercih edebileceği estetik uygulamaların başında liposuction gelir. Liposuction bölgesel inatçı yağ birikintilerinin uzaklaştırılmasını sağlayarak daha şekilli bir vücuda erişme imkanı verir. 
Özellikle karın, kalça, basen, diz ve bel gibi inatçı bölgesel yağlanmaların ve fazlalıkların görüldüğü noktalarda liposuction prosedürü ile etkili sonuçlar alınabilir. Liposuction farklı tekniklerle uygulanabilir. Uygulama bölgesindeki yağ dokuları farklı yöntemler kullanılarak akışkan hale getirilir. Bölgede açılan 1-2 mm’lik kesilerden sokulan ince ve uzun kanüller aracılığıyla akışkan haldeki yağlar vakumlanıp vücut dışına çıkarılır.
Liposuction prosedüründe de tüm cerrahi uygulamalarda olduğu gibi hastanın operasyona uygunluğu konusunda uzman görüşü alınmalı ve kişiye özel değerlendirme yapılmalıdır. Bununla birlikte liposuction yönteminin kesinlikle bir zayıflama yöntemi olmadığı yalnızca bölgesel zayıflamanın sağlanması amacıyla uygulanabileceği göz ardı edilmemelidir. Liposuction uygulamasıyla bölgesel incelme sağlanarak kişinin vücut hatları çok daha düzgün bir hale getirilir. Eğer hastanın bölgesel dirençli yağlanma dışında kilo fazlalığı sorunu varsa öncelikle düzenli diyet ve egzersizle fazla kilolarından kurtulması gerekir. Daha sonra düzenli diyet ve egzersizle uzaklaştırılamayan inatçı yağ fazlalıklarının giderilmesi için liposuction prosedürüne başvurulabilir. 
Liposuction Kimlere Uygulanabilir?
Liposuction alanında uzman ve deneyimli kişiler tarafından, doğru tekniklerle uygulandığında son derece etkili ve güvenilir bir prosedürdür. Bununla birlikte hamilelere ve yeni doğum yapmış kişilere liposuction yapılmaz. Diyabet, kalp hastalığı ve benzeri sistemik sağlık sorunları olan kişilerin prosedüre uygunluğu konusunda bazı testler ve değerlendirmeler yapıldıktan sonra kişi özelinde karar verilmelidir. Bunların yanı sıra liposuction uygulanması için gerek duyulan deri elastikiyeti yaş almayla birlikte kaybolabileceği için ileri yaştaki bazı hastalara liposuction uygulanmaması söz konusu olabilir.
Liposuction uygulamasının sonuçlarının kalıcılığı uygulama sonrasında kişinin beslenme ve yaşam tarzına bağlıdır. Liposuction ile uygulama bölgesindeki yağlar kalıcı olarak uzaklaştırılır ve yeniden yağ hücresi oluşumu söz konusu olmaz. Ancak düzenli egzersiz yapılmaması ve sağlıklı bir beslenme programı uygulanmaması diğer bir deyişle kilo alımı durumunda bölgede mevcut yağ hücrelerinin hacimlerinin genişlemesine bağlı olarak yağlanma ortaya çıkabilir. Bu nedenle liposuctiondan sonra kişinin kilo kontrolüne özen göstermesi gerekir. Liposuction kilosunda sık değişiklikler ve dalgalanmalar olan kişilerde etkili sonuçlar vermeyebilir. Bölgesel inatçı yağ birikintilerine ek olarak kişide deri sarkmalarının da olduğu durumlarda liposuction deri sarkmalarının giderilmesi için etkili bir yöntem değildir. Doğum sonrası dönemde kadınların sıklıkla karşılaştığı karın duvarı sarkması problemleri de liposuction ile giderilemez.
Brazilyan Popo İle Göz Alıcı Bir Görünüme Erişmek Çok Kolay
Son zamanların en popüler estetik uygulamalarından biri Brazilyan popo diğer bir deyişle BBL’dir. Bu prosedür kapsamında kişinin kalça, kol, sırt, uyluk ya da bel gibi bölgelerinde bulunan fazla vücut yağı liposuction tekniğiyle alınır ve alınan yağ işlemden geçirildikten sonra kalçanın boyutunun ve şeklinin iyileştirilmesi için belirli bölgelere enjekte edilir. 
Kişinin kendi yağının işlemden geçirilmesiyle uygulanan prosedür sonucunda daha dolgun ve çekici bir popo görünümüne kavuşmak mümkün olur. Yağ enjeksiyonu ile uygulanan bir prosedür olduğundan çok daha kalıcı ve doğal sonuçlar alınabilir. Brazilyan popo estetiğinin diğer bir avantajı kullanılacak yağların kişinin vücudunda fazla yağlar olunan bölgelerden alınması nedeniyle vücutta incelme ve şekillendirme elde edilebilmesidir. Bu nedenle tek bir prosedür ile hem bölgesel incelme sağlamak hem de daha dolgun bir popoya sahip olmak isteyen kadınlar arasında oldukça popülerdir.
Popoda zaman içinde yaş almaya ve diğer nedenlere bağlı olarak popo bölgesinde düşme, hacim kaybı ve istenilen görünümden uzaklaşma gibi durumlarla karşı karşıya kalınabilir. BBL prosedürü sayesinde hastalar istedikleri görünüme kavuşabildikleri gibi doğal yaşlanma sürecini geciktirme imkanını da elde edebilirler.
Kalçalara ekstra hacim ve şekil kazandırırken aynı zamanda karın, sırt, uyluk ve bel bölgelerini de incelten prosedür kalçalarının daha güzel bir görünüme sahip olmasını isteyen hemen herkese uygulanabilir. Bununla birlikte BBL prosedürü uygulanacak kişinin vücudunda, yağ enjeksiyonunda kullanılabilecek yeterli miktarda yağ deposu bulunmalıdır. Eğer kişinin vücudunda yeterli miktarda yağ deposu yoksa implant kullanılması gerekliliği oluşabilir.