Liv Hospital 'Hemşireliği Güçlendirme Sempozyumu'nda

TAKİP ET

Liv Hospital Samsun, Hemşirelik Haftası'nda Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü'nün ev sahipliğinde gerçekleşen, '2. Hemşireliği Güçlendirme Sempozyumu'nda yer aldı.

12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası kapsamında gerçekleşen sempozyumda Uluslararası Hemşireler Birliği (ICN)’nin 2018 yılı teması olan “Hemşireler İnsanın Sağlık Hakkı İçin Öncü Bir Ses” teması, alanında uzman akademisyenler ve hemşireler tarafından tartışıldı. Hemşireliği Güçlendirme Sempozyumu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü önderliğinde OMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Samsun Sağlık Müdürlüğü ve Liv Hospital Hastanesi gibi Samsun’un önde gelen sağlık kurumlarının da desteği ve katılımıyla tüm klinisyen, akademisyen ve öğrenci hemşireleri buluşturdu.

Etkinlikler,7-9 Mayıs tarihleriyle başlayan “Ölüm riski olan hastalarla çalışma: ölümle yüzleşme kursu”, “Bakım davranışlarını geliştirme kursu” ve “Yara Bakım Kursu” gibi eğitimlerin ardından, 10 Mayıs’ta Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde üç panel ve iki konferanstan oluşan akademik çalışmaların sunulacağı poster bildiriler ve öykü yarışmasının da yer aldığı bu sempozyumla son buldu.

“ÖNCÜ BİR SESİZ…”

Açılış konuşmasını yapan hemşirelik mesleğinin anlam ve öneminden bahseden Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof.Dr.Özen Kulakaç, “ Sağlık profesyonelleri içerisinde önemli bir yere sahibiz, öncü bir sesiz. Bu yılın ICN teması “Hemşireler sağlık hakkı için öncü bir sestir” olarak belirlenmiştir.  Samsun ilinde bulunan tüm sağlık kurumlarıyla birlikte hazırlanan Hemşireliği Güçlendirme Sempozyumu’nda yer aldığınız için tüm meslektaşlarıma, misafirlerimize katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Liv Hospital Samsun Hasta Bakım Hizmetleri Müdürü Deniz Atmaca, Mesleki işbirliği ve birliktelik anlayışı ile gerçekleştirilen sempozyumun hemşirelik mesleğinin bilimsel yönünü pekiştirmek adına oldukça anlamlı olduğunu dile getirerek tüm meslektaşlarımın hemşirelik haftasını kutladığını ifade etti.

Sempozyumda stant açan Liv Hospital Samsun misafirlere hekim ve tıbbi hizmetler hakkında bilgilendirme yaptı, ikramlarda bulundu. Liv standını, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Samsun Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik Bölüm Başkanı  Prof. Dr. Özen Kulakaç, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Şebnem Kayan ve OMÜ Öğrenci Birliği ziyarette bulundu.