Liv Hospital Samsun Hastanesi'nden seminer

TAKİP ET

Liv Hospital Samsun 'Meme Kanseri Farkındalık Ayı' dolayısıyla Terme Belediyesi Kültür Merkezi'nde Dr. Öğr. Üyesi Kadir Yıldırım ile seminer düzenledi.

Liv Hospital Samsun, Terme Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde “Hayat Meme Kanseri’ne Yenilmesin!” sloganıyla yola çıkarak Terme’de seminer düzenledi. Dr. Öğr. Üyesi Kadir Yıldırım’ın Meme Kanseri hakkında bilgilendirme yaptığı seminerde erken teşhise dikkat çekildi.

Terme İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cuma Arpacı, “Kanserin bu kadar hayatımızın içinde olduğu bir dönemde hastalık hakkında bilinçlenmek çok önemli. Bu hastalıkla sadece başımıza geldiğinde değil bizi bulmadan, çevremizdekilere rastlamadan savaşmalıyız. Biz bilinçli olursak çevremize de yardımcı oluruz. Yapılan bu eğitimlerle seminerlerle bilgi sahibi olacak ve kanserle savaşabileceğiz. Bizlere bu fırsatı sunan Liv Hospital Samsun’a ve Dr. Öğr. Üyesi Kadir Yıldırım’a teşekkür ederiz” dedi.

Dr.Öğr.Üyesi Kadir Yıldırım, “ Erken teşhis Meme Kanseri’nde çok mühim. Ailede Meme Kanseri varsa sizde de olabilir fakat ailede Meme Kanseri olmaması tehlikeyi maalesef tamamen ortadan kaldırmıyor. Mutlaka kendinizi muayene etmelisiniz, ayna karşısında beş dakika belki hayatınızı kurtaracak bir beş dakika olabilir. Doktor kontrollerinizi ihmal etmemelisiniz, mutlaka yıllık Mamografilerini çektirmelisiniz. Malesef sekiz kadından birisi Meme Kanseri, unutmayın erken teşhis hayat kurtarır. Siz önemserseniz kanser alt edilebilir” şeklinde açıklamasını sonlandırdı.

Yaklaşık yüz kişinin katılımıyla gerçekleşen seminer soru cevapla sonlandı.

Liv Hospital Samsun Hastanesinden seminer