Liv Hospital Samsun Hastanesi'nden Yenidoğan Ev Ziyaretleri

TAKİP ET

SAMSUN LIV HOSPITAL HASTANESİ DOĞUM YAPAN AİLELERİ PROFESYONEL BİR EKİPLE EVLERİNDE ZİYARET EDEREK BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYOR.

Liv Hospital Samsun Hastanesi doğum yapan aileleri evinde ziyaret ederek "Yenidoğan Ev Ziyaretleri”ne başlattı. Bu programlar çerçevesinde bebeklerin yenidoğan dönemi kontrollerinin güvenli ev ortamında yapılması amaçlanıyor.

Her hafta gerçekleşecek olan ziyaretlere, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülfer Hasta Bakım Hizmetleri Müdürü Deniz Atmaca, Beslenme ve Diyet Uzmanı Aysun İpek ve Kadın Doğum Vaka Yönetici Hemşiresi Sevinç Uçar tarafından gerçekleştiriliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülfer Akça, bebekleri evlerinde ziyaret ederek yenidoğan muayenesi kontrollerini yapıyor. Dr. Gülfer Akça, ziyaret edilen annelere bebek gelişimi, yeni doğan bakımı ve yeni doğan tarama testleri konuları hakkında detaylı bilgiler verdi.

Hasta Bakım Hizmetleri olarak hastanede başlayan anne ve bebeğin eğitimine ev ziyareti esnasında devam ederek aileye profesyonel anlamda destek sağlandı. Ev ziyaretleri sırasında ailelere kadın doğum vaka yönetici hemşiresi tarafından, bebeklerin bakımına yönelik teknikler ve pratik bilgiler öğretilirken, eğitim konuları ve içerikler hakkında da ailelerin bireysel farklılıklarına göre eğitim gereksinimleri doğrultusunda bilgiler verildi.

Diyet ve Beslenme Uzmanı Aysun İpek ise, annelere beslenme ve diyet üzerine bilgiler verirken anne sütünü arttırıcı, besin uygulamaları ve annelerin bu sürecinde ihtiyacı olan besin ögeleri ve miktarları hakkında detaylı bilgiler  aktardı. 

Yeni doğan ev ziyaretleri gerçekleştirilen bebeklere ‘’Lıv Kids Card’’ hediye edilirken ziyaret edilen aileler ise, Liv Hospital Samsun’un vermiş olduğuedilen aileler ise  Bu ev ziyaretlerinden   hem bebekleri  hem de kendileri açısında çok memnun kaldıklarını ifade ederek Samsun Liv Hospital yönetimine teşekkür ettiler.  


 

LİV Hospital Samsun Hastanesi