Liv Hospital Samsun İle Anne Baba olmaya hazırlanın!

TAKİP ET

Liv Hospital Samsun'un hizmet vermeye başladığı 'Anne &Baba Atölyesi' büyük rağbet gördü.

Anne ve baba adaylarının doğum öncesi, doğum ve sonraki süreçleri ile ilgili eğitim almaları için hizmet veren Liv Anne &Baba Atölyesi 22 Mayıs Salı Günü itibariyle başladı. Atölyede anneler kadar babaların da bilinçlenmesi için eğitimler hazırlandı. 
“ANNE ADAYLARI KADAR BABA ADAYLARI DA BİLİNÇLENMELİ”
Liv Hospital Samsun Kadın Sağlığı Kliniği’nden Uzm.Dr. Seher Sarı Liv Anne& Baba Atölyesi hakkında, “Anne adaylarımızı bedensel, duygusal olarak doğuma, doğum sonrası sürece ve bebeğe bilinçli bir şekilde hazırlamak istiyoruz. Anne adaylarımız kadar baba adaylarımızın da bu sürece hazırlanması bebek ve anne sağlığı açısından çok önemli, süreç hazırlığı ise profesyonel bir biçimde olmalı. Bu yüzden Anne &Baba Atölyemizde uzman hekimlerimiz, diyetisyenimiz, hemşirelerimiz, yoga eğitmenimiz ve psikoloğumuz eğitim verecek. Atölyemizin ilk iki hafta sürecek eğitimleri kapsıyor. Salı ve Cumartesi günleri olmak üzere iki haftalık eğitimlerimizin sonunda nefes egzersizi ve yoga dersi olacak. Atölye eğitimleri sonunda mezuniyet töreni ile anne ve babalarımıza sertifika vereceğiz. Atölyemize katılmak isteyen anne adaylarımız sosyal medya hesaplarımızdan bizimle iletişime geçebilir” dedi.


ANNE&BABA ATLÖLYESİ’NDE HANGİ EĞİTİMLER VERİLECEK?
Anne&Baba Atölyesi’nde Gebelik Dönemi’nde Ağız ve Diş Sağlığı, Bebeklerin Ağız ve Diş Sağlığı, Gebelik Dönemi Cilt Değişiklikleri, Gebelik Döneminde Bebeğimiz için Yararlı Beslenme, Emzirme Dönemi Nasıl Beslenmeliyiz, Gebelik Evreleri, Doğum Süreci, Normal Doğum ve Sezaryen Doğum, Normal Doğumda Ağrı Giderme Yöntemleri ve Prenses Doğum, Sezaryen Doğum ve Anestezi, Anne ve Bebek İletişimi, Baba ve Bebek İletişimi, Gebe ve Lohusa Psikolojisi, Yenidoğan Takibi, Emzirme ve Anne Sütü Programı ve Çocuk Sağlığında Karşılaşılan Sorunlar konuları uzman hekimler tarafından ele alınacak ve nefes egzersizleriyle Yoga dersleri verilecek.  
EĞİTİMLERİ HANGİ DOKTORLAR VERECEK?
Eğitimleri Liv Hospital Samsun’dan Kadın Sağlığı Kliniği’nden Uzm. Dr. Seher Sarı ve Uzm. Dr. Tolga Şişli, Anestezi ve Reanimasyon Kliniği’nden Uzm. Dr. Ayşegül Elbir Şahin ve Uzm. Dr. Özen Demirbilek, Çocuk Sağlığı Kliniği’nden Uzm. Dr. Gülfer Akça ve Uzm. Dr. Alper Aykanat, Diyetisyen Aysun İpek, Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği’nden Şule Yeşil Koyun, Dermatoloji Kliniği’nden Uzm. Dr. Serra Hande Öcal, Emzirme Hemşiresi Sevinç Uçar Boy, Psikolog Enise Öziç ve Yoga Eğitmeni Esma Bal verecek.
ANNE&BABA ATÖLYESİ NE KADAR SÜRECEK?
İki haftalık bir program olarak hazırlanan Anne &Baba Atölyesi’nin ilk turu 2 Haziran Cumartesi Günü mezuniyet töreni ve sürpriz hediyelerle son bulacak.