Liv Hospital Samsun'da Mucize Ameliyat

TAKİP ET

Liv Hospital Samsun Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği'nden Op. Dr. Ali Kemal Ulaş, Skolyoz adı verilen omurga eğriliği ameliyatı ile 17 yaşındaki Oktay Gümüş'ün omurga yapısını düzelterek normal yaşantısına çevirdi. 10 yaşından itibaren yedi yıl boyunca Skolyoz Hastalığı ile mücadele eden Gümüş, ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.

“DOĞUŞTAN OLABİLİR”
Skolyoz Hastalığı’nın doğuştan oluşabileceği gibi sonradan da vücutta ortaya çıkabilen bir hastalık olduğundan bahseden Op. Dr. Ali Kemal Ulaş, “ Skolyoz ön arka planda omurganın S ya da C şeklinde ve beraberinde dönüklük olmasıdır. Skolyoz hastalarında bu olağan dışı eğrilik nedeniyle omuz asimetrisi, kaburga kamburluğu, gövde kayması ve bel kavsi eğriliği de olabilir. Skolyoz hastalığı en çok ergenlik döneminde özellikle kız çocuklarında 12 – 14 yaş arasında boy uzama döneminde görülüyor. Ayrıca bu hastalığı bulunan kişilerde yürüme ve oturma problemleri nefes darlığı olabiliyor. Bu hastalık ayrıca ilerleyen dönemlerde yetişkinlerde de olabiliyor” dedi.

“ KİMSE CESARET EDEMEDİ”
17 yaşındaki Oktay Gümüş Ayvacık’tan tedavi için geldi.Üç buçuk saatlik bir ameliyat sonrası omurgası düzelen ve Skolyoz Hastalığı ile yedi yıldır mücadele ettiğini; gittiği hiçbir doktorun buna cesaret edemediğini söyledi. Gümüş, “ Yedi yıldır, on yaşımdan beri çok büyük sıkıntılar çektim. Gitmediğim doktor, hastane kalmadı. Kimse bu ameliyatı yapmaya cesaret edemedi. En sonunda Liv Hospital Samsun’da doktorum Ali Kemal Ulaş’a geldim. Ali Kemal hocam ekibiyle beraber bu ameliyatı yaptı ve sağlığıma kavuştum. Minnettarım”  şeklinde açıklamada bulundu.