Meb ve Lıv Hospıtal Samsun ortak projede

TAKİP ET

Samsun Liv Hospital Hastanesi ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Maarif Hareketi kapsamında 'Aile Akademisi' semineri gerçekleştirildi.

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi Samsun'da Kazım Orbay İlkokulu'nda başladı. Liv Hospital Samsun Psikoloğu Enise Öziç'in katılımıyla "Aile Akademisi" sosyal sorumluluk projesinin Samsun'un tüm okullarında seminerlere  devam edeceği bilgisi verildi.

Kazım Orbay İlkokulu’nda velilere yönelik gerçekleştirilen seminerde Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Aksoy, Liv Hospital Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Yılmaz Karagöz, Liv Hospital Hastanesi Psikoloğu Enise Öziç ve yönetim kadrosu, Okul Müdürü Ţahin Akın , veliler katıldı.

TÜRKİYE'DE BİR İLK "AİLE AKADEMİSİ"

Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Aksoy, velilere yönelik yaptığı konuşmada;”Çocuklar ebeveynlerinin söylediklerini yapmazlar. Onların yaptıklarını yaparlar. Çocuklarımızın iyi ve eğitimli bireyler olmasını istiyor isek bizler onlara davranışlarımız ile örnek olmalıyız. Çocuklarımızın kitap okumasını istiyorsak bunu söylemekle yaptıramayız. Ama onlar bizim kitap okuduğumuzu görürler ise onlar da okuyacaklardır.Biz çocuklarımızı eğitmek için çalışmalar yapmaktayız fakat eğitim ailede başlar.Çocuklarımızın gelecekleri velilerimizin,ailelerin elindedir.Bu sebepten ötürü Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen "Aile Akademisi”ni kurduk.Tüm okulları akademimizle birlikte gezeceğiz.Bugün Kazım Orbay İlkokulu'nda "Aile Akademi"mizden değerli Liv Hospital Samsun Psikoloğu Enise Öziç, Akran Zorbalığı konusunda sizleri bilgilendirecek.Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz." dedi.

AİLEYE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

Liv Hospital Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Yılmaz Karagöz ise; “ Veliler olarak çocuklarınızı etraftan kulaktan duyma sözler ile değil aklınız ile iyi yetiştirmek zorundasınız. Ülkemizi ileriye götürmek için. Bu nedenle bu seminere katılmanız çok önemli. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çok teşekkür ediyorum. Bize verdikleri desteklerden ötürü.  Hastane demek sadece hastayı tedavi eden bir kurum değildir. Aynı zamanda bu şekildeki sosyal sorumluluk projeleri ile toplum yararına faaliyet göstermelidir.” ifadelerini kullandı.

AKRAN ZORBALIĞI

"Aile Akademisi"nin gerçekleţtirilen ilk proje gününde "Akran Zorbalığı" konusunda seminer veren Psikolog Öziç, ” Günümüz çocuklarının maruz kaldığı zorbalık türlerinden bir tanesi siber zorbalık. Telefon internet aracılığı ile çocukların evde dahi zorbalığa maruz kalmasına neden olan bir zorbalık türü bu. Çocuk sosyal medya üzerinden hakaretlere maruz kalıyor. Sosyal medya üzerinden istenmeyen fotoğrafların paylaşılması, yorumların yapılması bu şekilde çocuğun rencide olması siber zorbalıktır. Ailenin çocuğun istemediği fotoğrafları sosyal medya hesaplarında paylaşması dahi bunun bir parçası.” ifadelerini kullandı.