Meb ve Liv Ortak Projeleri Devam Ediyor

TAKİP ET

MEB ve Liv Hospital Samsun'un devam ettirdiği sosyal sorumluluk projesi hız kesmeden devam ediyor.

Samsun Liv Hospital Hastanesi ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Maarif Hareketi kapsamında başlayan “Aile Akademisi” seminerinin ikincisi gerçekleştirildi. Türkiye'de ilk kez Samsun Kazım Orbay İlköğretim Okulu’unda gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesinin ikincisi Sakarya İlköğretim Okulu’nda yapıldı. Seminere İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Keskin de katıldı.


Liv Hospital Samsun’dan Psikolog Enise Öziç’in velilere eğitim verdiği seminerde “Akran Zorbalığı” anlatıldı. Öziç, “ Çocuklarımız okulda, sokakta, arkadaş ortamlarında, internet üzerinden zorbalığa maruz kalıyor. Okulda çevrelerinde arkadaşları tarafından yaşadıkları alaylar, dalga geçmeler; internet üzerinden maruz kaldıkları hakaretler ve daha birçok şekilde yaşadıkları akran zorbalıkları büyük travmalara yol açabilmekte. Önemli olan bizlerin dikkatli ve ilgili olmaları. Okuldan gelen çocuğunuza günün nasıl geçti, bugün neler yaptın demeyi ihmal etmeyin. Çocuğunuzda olabilecek değişiklikler hususunda dikkatli ve takipte olun, görmezden gelmeyin. Çocuklarımıza karşı ilgili olursak gelebilecek zararlara karşı önlem de almış oluruz.” dedi.


İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Keskin, “ Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Geleceğimizin aydınlık olması için doğru yetiştirilmeli ve eğitilmeliler. Çocuklarımızla gerçek anlamda ilgilenmeliyiz. Onların problemsiz bir gelecek ve kişiliğe sahip olması ailelerin elinde. Şu anda çocuklarla ilgili birçok sorunla karşılaşıyoruz, onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sorunları çözmede en büyük yardımcılarımız sizler velilersiniz; bu yüzden size verilecek eğitim ve seminerleri de çok önemsiyoruz. Liv Hospital Samsun’la birlikte başlattığımız “Aile Akademisi” Sosyal Sorumluluk Projesi bizim için çok kıymetli bir projedir. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bu projeyle Samsun’un tüm okullarını gezeceğiz ve ailelerimize ulaşacağız. Akademimize destek veren Liv Hospital Samsun ailesine ve Liv Hastanesi Psikoloğu Enise Öziç’e teşekkür ederim.” şeklinde konuşarak açıklamasını sonlandırdı.

 

Meb ve Liv Ortak Projeleri Devam Ediyor