Prostat Ameliyatında HoLEP Yöntemi

TAKİP ET

Prostat büyümesi için yapılan tedavilerden HoLEP Yöntemi nedir? HoLEP yönteminin açılımı Holmium Lazerle Prostat Enükleasyonu olarak geçer.

Prostat büyüme sorunları erkeklerin yaşının ilerlemesiyle beraber gözlenmektedir. Özellikle elli yaş üzeri erkeklerin çoğunluğunda meydana gelebilen bir hastalık olarak da tanımlanmaktadır. İncelendiği zaman prostat sorunlarının iyi huylu ve kansere bağlı olarak ortaya çıktığı da bilinir. Bu aşamada da yapılan işlemler sonucunda laboratuvar incelemeleri çok daha doğru sonuç vermektedir. Hangi türde olmasının yanında prostat büyümesinde belirli belirtiler de ortaya çıkmaktadır. Bu belirtiler arasından en sık görüleni sık idrara çıkma isteğidir. Hastalar idrar yapamama, idrarın geç çıkması gibi sorunlarla karşılaşırlar. Bu yüzden de uzmanlara başvururlar. 
Bulunan tüm belirtiler, genel olarak prostat büyümesinin nedenleridir. Bu yüzden de hastalara ilaç tedavisi başlanabilir. İlaç tedavisinin etki etmediği, sonuç alınmayan hastalar için de çare cerrahi yöntem olarak bilinir. Cerrahi yöntemler içerisinde de en etkili olan seçenek HoLEP yöntemi olarak görülmektedir. Son dönemlerde prostat ameliyatı için uygulanılan en iyi sistem olarak bilinmektedir. Hatta belirli bir dönemden bu yana en sık kullanılan cerrahi işlemler arasında olduğu da görülmektedir. Barındırdığı avantajlar sayesinde hastalar için yenilikçi bir yöntem olarak çok daha doğru bir seçimdir. 
Prostat Ameliyatında HoLEP Yöntemi 
HoLEP yönteminin açılımı Holmium Lazerle Prostat Enükleasyonu olarak geçer. Hastanın penisinin dış idrar kanalından bir kamera girdirilir. Kamera sayesinde de kanaldaki daralmanın varlığı kontrol edilmektedir. Prostat dokusunun kontrol edilmesinin ardından da mesane görüntülenir. Hastada taş ya da tümör varlığı araştırılmaktadır. Bu işlemlerin ardında da HoLEP ile prostat ameliyatına başlanır. 
Prostat ameliyatı içerisinde de HoLEP yöntemi kullanılarak prostat kapsülden çıkarılmaktadır. HoLEP yönteminin kullanılıyor olması da ameliyatın kanamanın oldukça az olmasını sağlar. Kanamayla ilgili problemler lazerle mühürlenme işleminden dolayı ortadan kalkar. Bunun yanında ameliyat sırasında uygulanılan anestezi şekli de avantajlıdır. Spinal anesteziyle beraber ameliyat gerçekleştirilebilir. Hastanın prostat dokusunun büyümesine bağlı olarak belirli parçalar alınır. Bu parçalar da hastadan hastaya göre değişiklik gösterir. Atılan parçalar mesaneye gönderilir. Mesaneden de vakumlama tekniğiyle beraber alınırlar. Laboratuvarda inceleme yapılması kısmında da vakumlanan dokular kullanılır. 
HoLEP Yöntemi Avantaj Sağlıyor
HoLEP yöntemiyle beraber prostat ameliyatı olan hastalar çok daha rahat ediyorlar. Hem gelişmiş bir teknoloji olması hem de özellikleri açısından hasta için kolaylık sağlıyor. Avantajları da bunlar arasında yer alıyor. Baktığınız zaman HoLEP ameliyatı olan hastaların kısa süre içerisinde taburcu olduğunu görebiliyorsunuz. Kanam riskinin düşük olması, hastanede kalma süresinin oldukça kısa olması hepsi etki gösteriyor. Ayrıca hastaların normal hayatlarına dönebilmeleri aşamasında da oldukça kısa bir zaman dilimi bulunmaktadır.
Prostat ameliyatı olması gereken hastaların çoğuna da bu yöntem önerilir. Çünkü HoLEP yöntemi hemen her hasta üzerinde uygulanabilir olmasının yanında başarılı sonuçlar bulundurur. Hastaların tekrar prostat olmakla ilgili olan endişeleri de tamamen ortadan kalkmaktadır.