Prostatla en çok sık karışan rahatsızlık Nedir

TAKİP ET

Büyük Anadolu Hastaneleri Üroloji Uzmanı Gürkan Özkan, İdrar yollarında darlığı olan hastalara stent tedavisinden sonra tekrar eski yaşam kalitesine dönebileceğini söylüyor.

Büyük Anadolu Hastaneleri Üroloji Uzmanı Gürkan Özkan, "İnsanlar yılda 5 veya 10 kere daralan idrar borusunu genişletmek için küçük ameliyatlara giriyor. Gerçekleştirdiğimiz stent tedavisinden sonra hasta sıkıntılarından kurtuluyor. İdrar kanalındaki darlık ortadan kalktıktan sonra hasta idrarını rahat rahat yapabiliyor." dedi.

GÜNÜBİRLİK İŞLEM

Cihazın özelliğini ve hasta konforundan bahseden Büyük Anadolu Hastaneleri Üroloji Uzmanı Gürkan Özkan, Stendimizin özelliği idrar yollarındaki dar olan kısmı genişletme ve idrarın daha kolay atılmasını sağlıyor. Günübirlik ile hasta konforu olan bir işlemdir. Sonuçları çok başarılıdır. Özellikle idrar yapmada zorluğu olan ve idrar yollarında darlığı olan hastaların teşhisi için kesin çözümdür. Hastanın sürekli doktora ve hastaneye gidip küçük operasyonlara girmesi yerine, bir seferliğine bu stendi taktırması hastanın yaşam kalitesini de arttırıyor. Böylelikle böbreğin ve mesaneninde zorlanması ortadan çıkmış oluyor." dedi.

İdrar Kanal Darlığı neden olur?

Büyük Anadolu Hastaneleri Üroloji Uzmanı Gürkan Özkan, "Özellikle sonda takılma işlemi veya geçirilmiş olaylardan sonra penisin içindeki idrar borusunda daralmalar ve idrar yapamama gibi belirti veren hastalıklar ortaya çıkıyor. 

Bu genelde prostat ile karıştırılabiliyor. Fakat kesinlikle prostatla alakası yok. Bu yaptığımız özel bir silikon tüp sayesinde yani kalbe koyulan stent gibi düşünebiliriz. İşlem sonrasında hastanın sürekli hastaneye veya doktora gitmesi ortadan kalkıyor. Ve hastanın eski yaşam kalitesine kavuşuyor. Özellikle bu kanal darlığı çeken hastalarımıza bunu önemle tavsiye ediyoruz." diyerek sözlerine son verdi.

Gürkan Özkan