Sağlık Bakanı Koca; Virüsün Türkiye'de Olma İhtimali Çok Yüksek

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün yaptığı basın toplantısında; "Virüsün Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca her gün düzenlediği basın toplantılarına bugün de devam etti. Bakan Koca, Türkiye'nin etrafındaki neredeyse tüm ülkelerde coronavirüsün var olduğunu, Türkieye'de de olma ihtimalinin yüksek olduğunu ancak henüz tespit edilmiş bir vakanın olmadığını belirtti.

Bakan Koca, virüsun varlığının ortaya çıkması ile ilgili tüm süreç hakkında dünyada meydana gelen gelişmeleri ve Türkiye tarafından mevcut durumlarda aldığı tedbirleri, tarihler vererek tek tek anlattı. Bakan Koca Avrupa'nın virüsle ilgili tedbir almakta çok geç kaldığını, hala daha yeterli tedbirleri almadığını belirterek, İtalya'daki mevcut durumun Kısa sürede ve ciddi şekilde Almanya'ya ve Fransa'ya sirayet edeceğini belirtti.

Bakan Koca grafiklerle virüsün ilerleyişi hakkında bilgi vererek, Almanya'da virüs vakalarının hızla artabileceğini belirtti. 

SON DURUMDA AVRUPA'DAKİ VAKA SAYILARI;
En son verilere göre vaka sayısı 100 bini, ölü sayısı ise 4 bini aşarken, virüs son olarak Burkina Faso, Brunei, KKTC, Manş Adaları ve Moğolistan'da ortaya çıktı. Şu an için 115 ülkede virüs vakaları tespit edildi. Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli virüs belirtileri göstermesi üzerine gözlem altına alındı.

İtalya’da son 24 saat içinde 1797 yeni vaka ve 97 ölüm kaydedildi, hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 463’e ulaştı. Başbakan Giuseppe Conte, corona virüsü ile mücadele etmek için karantinayı genişleterek ülke genelinde uygulama kararı aldı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Conte hayatını kaybedenlerin sayısının ciddi şekilde artmasının ardından sadece kuzeyle sınırlı bir karantinanın yeterli gözükmediğini bu yüzden de tüm ülkenin fedakarlık yapması gerektiğini söyledi.

3 Nisan’a kadar İtalya’da halk sadece işe ya da acil durumlar için hastaneye gidebilecek. Daha önce 15 Mart’a kadar tatil edilmiş tüm okul ve üniversiteler de bu tarihe kadar kapalı kalacak.

KKTC Sağlık Bakanı Ali Pilli, bir Alman turistte corona virüsünün tespit edildiğini söylemişti. Kısa bir süre sonra KKTC genelinde eğitimlere ara verildiği belirtildi. İlk corona virüsünün tespit edilmesinin ardından ülke genelinde tüm ilk ve orta dereceli okullarla birlikte üniversitelerde pazartesi gününe kadar eğitime ara verildi.

İsviçre vaka 497, ölüm 3
Almanya vaka 1281 ölüm 57
Hollanda vaka 321, ölüm 4
İspanya vaka 1235, ölüm 31
İtalya vaka 9172, ölüm 463
Fransa vaka 1412, ölüm 30
İngiltere vaka 321, ölüm 5