Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri şeker hastalarının umudu oldu!

TAKİP ET

Samsun'da şifa buldu! Kırgızistan'dan Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'ne metabolik cerrahi ameliyatı olmak için gelen 51 yaşındaki Saulesh Abılgaziyeva sağlığına kavuştu.

Kırgızistan'dan Samsun'a tedavi amacıyla gelen ve Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'ni tercih eden Saulesh Abılgaziyeva, Op. Dr. Muzaffer Al tarafından başarılı bir şekilde gerçekleştirilen metabolik cerrahi ameliyatından sonra sağlıklı bir şekilde ülkesine dönecek. 

 

Metabolik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Muzaffer Al, "Hastamız Kazakistan'dan geliyor. Kendisi Tip 2 şeker hastası. Bu hastalık süresince insülin ve ilaçlarını düzensiz olarak kullanmış. Bize geldiğinde şeker değerleri oldukça yüksekti. Hasta bize başvurdu, başvurduktan sonra bazı testler yaptık ve test sonuçlarına göre metabolik cerrahi ameliyatına uygun olduğunu tespit ettik. Hastaya laparoskopik yani kapalı yöntemle metabolik cerrahi uyguladık. Ameliyatı çok başarılı geçti. Hastamızda herhangi bir problem yaşamadık. Şeker oranları da normal seviyelere geldi. Hastamızı ilaç ve insülini bırakmış olarak ameliyatının 5. gününde taburcu edip, ülkesine göndereceğiz" dedi.  

Kırgızistan'dan, Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'ne tedavi olmak için gelen ve 10 yıldır şeker hastası olan 51 yaşındaki Saulesh Abılgaziyeva, "Kızım sık sık Antalya'ya seyahat ediyordu. Antalya'da Op. Dr. Muzaffer Al'ın tedavi ettiği bir hastasıyla karşılaşmış ve tavsiye üzerine Samsun'a iyileşmek için geldim. 10 yıldır şeker hastasıydım. Ameliyatım çok güzel geçti. Eskiden kendimi yorgun, halsiz ve kötü hissediyordum ama şimdi daha iyi hissediyorum. Doktoruma çok teşekkür ederim. Bana çok yardımcı oldu. Şu anda herşey yolunda. Samsun Büyük Anadolu Hastanesi çalışanları da çok iyi insanlar ve çok misafirperverler. Herkese çok teşekkür ederim" dedi. 

Samsun Gazetesi