Samsun'da İçme Suyundaki Kötü Kokunun Nedeni Belli Oldu

TAKİP ET

SASKİ, Samsun'da iki gündür içme suyunda yaşanan kokunun nedenini açıkladı. Sudaki kokunun arıtma tesislerine ham su taşıyan hatlarda ve durultucu havuzlarda yapılan temizlik ve bakım çalışmalarından kaynaklandığı belirtildi.

SASKİ sosyal medyadan yapılan açıklamada, durultucu havuzlarda temizlik ve bakım çalışması yapıldığını, bu nedenle şehir suyundaki estetik kalitesinde değişiklik yaşandığını bildirdi. SASKİ daha önce analiz sonuçlarını yayınlamıştı.

DUYURU SOSYAL MEDYADAN YAPILDI
SASKİ'nin sosyal medya hesabından yapılan duyuruda şöyle denildi; Değerli Samsunlular;
Arıtma tesislerimize ham su taşıyan hatlarda ve tesislerimizde bulunan durultucu havuzlarda yapılan, temizlik ve bakım çalışmalarından dolayı, şehre arz edilen suyun estetik kalitesinde değişiklikler yaşanmaktadır. Bu değişimleri, suyun kullanılabilirliği yönünden ve sağlık açısından bir risk taşımamaktadır. Şehre verilen suyu güvenle tüketebilirsiniz.

HALK SAĞLIĞI AÇISINDAN TEHLİKELİ BİR DURUM YOK
SASKİ ayrıca rutin yapılan analizlerin yanında, koku şikayetleri üzerine yapılan son analiz sonuçlarını da Samsunluların bilgisine sundu. Analiz sonuçlarında halk sağlığını tehdit edecek her hangi bir unsura rastlanılmadığı kaydedildi.
 

saski