Samsun Denta Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği'nden botox uygulaması

TAKİP ET

Samsun Denta Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği doktorlarından Dt. Rıza İnan, Günümüzde oldukça popüler hale gelen Botox uygulaması diş hekimliğinde iki farklı kullanım alanına dikkat çekti.

Bunlardan ilki çene sıkmaya ya da diş gıcırdatmaya yönelik uygulamalar olduğu belirten Dt. Rıza İnan “Çene kaslarına uygulanan Botox enjeksiyonları ile 1 -2 seans sonrasında kısa zaman içerisinde çene sıkması ve  geceleri diş sıkmaya bağlı sabah çekilen ağrılar ve aşınmalar sona erebilmektedir.
Botox uygulamasının diğer uygulama alanı ise gummy smile olarak adlandırılan gülüş sırasında diş etlerinin çok fazla görülmesi durumda uygulanmaktadır.
Diş etlerinin fazla görünmesi hastaların alt ve üst dudaklarının alt sınırının hacimsiz olmalarından kaynaklıdır. Uygulanan enjeksiyonlarla üst ve alt dudağa hacim katarak  hastamızın gülüşü sırasında duymuş olduğu estetik kaygıların önüne geçilebilmektedir.
Hatta zaman zaman protetik uygulamalar ile de kişinin gülüşüne yönelik estetik açıdan güzel sonuçlar alınabilmektedir.” diyerek sözlerine son verdi.

Samsun Denta Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği