Samsun Sağlık Camiası bu iddialarla çalkalanıyor!

TAKİP ET

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan, Dr.Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile ilgili, bu kurumların kapatılacağına dair iddiaların üzerine bir basın açıklaması yaparak söylentilere açıklık getirdi.

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: "Son günlerde Samsun sağlık camiasında Samsun Tabip Odası olarak bizim de hassasiyet gösterdiğimiz ve takip ettiğimiz Dr.Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile ilgili, bu kurumların kapatılacağına dair söylentiler üzerine, bilhassa bu kurumlarda çalışan hekimleri , sağlık çalışanlarını ve kamuoyunu bilgilendirmek ve konuya açıklık getirmek üzere bir açıklama yapmak zarureti doğmuştur.

YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR
Bundan yaklaşık iki yıl önce, göz göre göre, bir dizi ihmaller sonucunda görevi başında hain bir saldırıya uğrayarak yaşamını  yitiren meslektaşımız Dr. Kamil Furtun’un adını taşıyan  hastane olan Samsun  Göğüs Hastalıkları Hastanesi  bizler için onun manevi varlığını sürdürdüğü bir değer olarak kabul edilmektedir. Köklü bir sağlık kuruluşunda  onun adını yaşatmak bizlerin olduğu kadar kamu yöneticilerinin de boynunun borcudur. Bu bağlamda meslektaşımızın kaybında sorumluluğu ve ihmali olan yöneticilerle ilgili kovuşturma sürecinin devam ettiği ve bu sürecin yakın takipçisi olduğumuz hastane ile ilgili hassasiyetimizi  yeniden ifade etmek isteriz.

GENEL SEKRETER İLE GÖRÜŞTÜ
Konuya ilişkin birtakım çevreler üzerinden  ortaya atılan iddialar üzerine  konunun muhatabı olan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr.Süleyman Sırrı Kılıç ile görüşmeler yapılmış ve ortaya atılan iddialara  açıklık getirmesi istenmiştir. Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri bütün içtenliğiyle  Dr.Kamil Furtun Göğüs Hastanesi ile ilgili kesinlikle bir kapatmanın olmadığını, hastanenin idari ve mali açıdan Samsun Eğitim Araştırma Hastanesine bağlanacağını ve hastanenin Dr. Kamil Furtun’un adıyla yine aynı mekanda hizmet vermeye eskisi gibi devam edeceğini  ifade etmiştir.
Türkiye sağlık ortamında Mersin, Kayseri, Yozgat ve Isparta da uygulamaya konulan şehir hastanelerinde olduğu gibi Samsun’da da planlanan şehir hastanesi bağlamında yapılacak uygulamalardaki olası ikinci basamak değişiklikleriyle ilgili takip, değerlendirme bilgilendirme, eleştiri ve karşı çıkma hakkımızı ve  sorumluluğumuzu yerine getireceğimizi de bu vesile ile kamuoyuna duyurmak isteriz."

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr Murat Erkan