TARIMKON Fahri Gıda Müfettişleri Projesi hayata geçiyor

TAKİP ET

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu TARIMKON tarafından Fahri Gıda Müfettişliği Projesi' hayata geçiriliyor. TARIMKON Orta Karadeniz Bölge Başkanlığına getirilen Yakup Şahin, projenin hedefinin tarladan sofraya ulaşana kadar bütün gıda tüketim maddelerinde halkın kendi denetimini gerçekleştirmesini sağlamak olduğunu kaydetti.

SAĞLIKSIZ GIDA YILDA 2 MİLYON İNSANI ÖLDÜRMEKTE
Gıdalarda bulunan zararlı bakteriler, virüsler, parazit veya kimyasal katkılar ishalden kansere kadar 200’den fazla hastalıktan sorumlu tutulduğunun önemine dikkat çeken TARIMKON Orta Karadeniz Bölge Başkanı Yakup Şahin, “ Sağlıksız gıdaların tüketimi sebebiyle gençler ve çocuklar dâhil yılda yaklaşık 2 milyon kişi hayatını kaybetmektedir. Bununla birlikte gıda terörünün her sektöre girişi, farklı riskler yaratması ve ekonomik yük getirmesi ulusal gıda güvenilirliğini her geçen gün tehdit etmektedir. Beslenmeye dayalı hastalıkların sağlık sistemine yük getirmesi sosyo-ekonomik gelişmeyi engellemekte, turizm, ticaret ve ulusal ekonomiye ciddi zararlar vermektedir” dedi.
TÜKETİCİ KENDİ DENETİM MEKANİZMASINI OLUŞTURACAK
Tarım, gıda, hayvancılık sektörlerinin çıktısı olan gıda maddelerinin üretiminden tüketimine kadar ‘Fahri Gıda Müfettişliği Projesi’ ile halkın kendisinin denetleyeceğini belirten Yakup Şahin, “ Üretimini, paketlenmesini, satışını, lojistiğini, stokunu, hijyenini, halk sağlığına etkilerini, tarladan sofrasına ulaşana kadar olan zincirde tüketicinin kendi denetimini kendisinin gerçekleştirmesinin daha etkin ve daha kolay, daha etkin ve daha ucuz olacaktır. Fahri olarak kamu yararına, ilgili Kamu-Kurum ve kuruluşlarına gönüllü destek vermeye çalışmaktadır” diye konuştu.
GIDA TERÖRÜNÜ ENGELLEMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Projenin ulusal çapta yaygınlaşması halinde gıda terörünün ülkemize verdiği  kültürel, sosyal ve ekonomik zararların  azalacağını söyleyen Yakup Şahin, “Toplumuzun gelişmesi ve başarılı olması için onu oluşturan bireylerin her yönden sağlıklı olmasına bağlı olduğunu düşünen TARIMKON’ UN bu vizyonunun gerçekleşebilmesi için toplumumuzun her kesiminden destekleri bekliyoruz” diye belirtti.