Tombul yanakları inceltmek Bişektomi ile Mümkün!!!

TAKİP ET

70'li ve 80'li yıllarda moda haline gelen yuvarlak yüz hatları yerini biraz daha keskin görünüme bıraktı. Günümüzde tombul yüz hatları kişinin çekici olduğunu değil sadece kilolu olduğu algısını içeriyor. Popüler estetik anlayışta ters üçgen şeklinde olan yüz çehresi ve keskin çizgiler daha çekici ve dinamik bulunuyor.

TOMBUL YANAKLARI İNCELTMEK BİŞEKTOMİ ile MÜMKÜN!!!

70’li ve 80’li yıllarda moda haline gelen yuvarlak yüz hatları yerini biraz daha keskin görünüme bıraktı. Günümüzde tombul yüz hatları kişinin çekici olduğunu değil sadece kilolu olduğu algısını içeriyor. Popüler estetik anlayışta ters üçgen şeklinde olan yüz çehresi ve keskin çizgiler daha çekici ve dinamik bulunuyor.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas , Bişektomi ameliyatı ile yanakların nasıl inceltileceği hakkında bilgi verdi.

Bişektomi (Yanak İnceltme) Ameliyatı Nedir?

Bişektomi operasyonu ile kişide geniş olan yanak bölümü küçültülerek, yüz ile orantılı hale getirilir. Bu operasyon ile elmacık kemikleri daha belirgin bir görünümde olur ve bu görünüm yüzün biraz daha uzun bir forma girmesini sağlar. Yüz ovalliği gider. Kişinin yüz yapısı ince olunca etrafa yaydığı enerji de pozitif olur.

Bişektomi ameliyatının tercih edilmesindeki en büyük etken kişinin yüz yapısının dinamik, etkili ve çekici bir duruma gelmesidir.

Yanak İnceltme Nasıl Yapılır?

Yanak inceltme ameliyatı olan Bişektomi, sedasyon ya da lokal anestezi yöntemi ile yapılan cerrahi bir işlemdir. Ağız içindeki yanak duvarından yapılan bir santimetre kesi ile yanağın iç kısmı açılır ve bu bölümden girilerek Bichat adı verilen yağ pedleri alınır. İşlem süresi ortalama 45 dakika ile bir saat arasında sürer.

Bişektomi ameliyatı ile elmacık kemiklerinin alt bölgesinde belirgin bir incelme sağlanır.

Hedef daha keskin, daha efektif bir yüz yapısıdır.

Bişektomi Ameliyatını Kimler Olabilir?

Bişektomi diğer adıyla Yanak İnceltme ameliyatı, 18 yaşından büyük, yuvarlak yüz hatlarına sahip, yanak bölgelerindeki yağlanma oranı fazla olan kadınlara ve erkeklere uygulanabilir. Kilosu normal sınırların üzerinde olan kişilere, obez, morbit obez olan kişilere önerilmez.

Yanaklarda bulunan bukkal yağ torbaları yaş almaya bağlı olarak yıllar içinde azalma gösterir. Bu bakımdan operasyon öncesinde hekim hastanın yaşını da göz önünde bulundurarak, gerekli tüm muayeneleri ve tetkikleri yapar. Hastanın bu işlem için uygun olup olmadığına karar verir.

Bişektomi Ameliyatı Öncesi Yapılması Gerekenler

Operasyondan bir hafta önce kan sulandırıcı ilaçların, bitkisel çayların, sigara ve alkol kullanımının bırakılması gerekir. Yeşil çay ve içeriğinde E vitamini bulunan gıda takviyeleri ile bazı bitkisel karışımlı çayların kan sulandırıcı etkisi bulunduğu için operasyondan bir hafta öncesinde bırakılması tavsiye edilir. Sigara kullanımı da yaraların geç kapanmasına neden olur. Özellikle bişektomi operasyonu ağız içinden yapılan bir işlem olduğu için enfeksiyon riskine açıktır. Bu bakımdan ağız içi temizliğine her zamankinden çok daha fazla önem vermek gerekir.

Bişektomi Ameliyatı Sonrası Yapılması Gerekenler

Bişektomi ameliyatı yanağın iç kısmından yani ağız içinden yapıldığı için dışarıdan görünen herhangi bir iz olmaz. Operasyon sonrasında yanaklarda bir miktar şişme ve ağrı görülebilir. Hekimin reçetelendireceği antibiyotik ilaçlar ile enfeksiyon riski azaltılır.

Bişektomi ameliyatı sonrasında 5 gün boyunca yoğun fiziksel aktivite yapılmaması ve ilk 3 gün yenilen içeceklere ve yiyeceklere dikkat etmek gerekir. Erken dönemde soğuk uygulama ile yanaklar tedavi edilir. Yenilen yiyeceklerin yumuşak kıvamlı olması ve sıcak olmamasına dikkat edilmelidir. Bu dönemde içilen soğuk içecekler operasyon bölgesinin rahatlamasını sağlar.

Bişektomi Ameliyatından Sonra En İyi Sonuçlar ne Zaman Görülür?

Bişektomi operasyonu sonrasında en iyi sonuçlar bir ayın sonunda net olarak belli olur. Yanak inceltme operasyonundan bir ay sonra şişlikler inmiş ve yanak iç duvarındaki mini kesiler de iyileşmiş olur.

Bişektomi Fiyatları

Sağlık Bakanlığından onaylı merkezlerin internet ve haber sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Leyla Arvas ’ ın yapacağı Bişektomi operasyonu için Quartz Poliklinik +90 212 241 46 24 nolu telefon numaramızı arayarak bizlere ulaşabilirsiniz.

Bişektomi nedir