Türkiye'de Kontrollü Sosyal Hayat Başlıyor!

TAKİP ET

Son dakika Haberleri: Sağlık Bakanı Fahretttin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası konuştu. Koronavirüs ile mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü belirten Bakan Koca, "Türkiye'miz koronavirüse karşı mücadelesinde ilk dönemi tamamlamıştır" dedi.

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sona erdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığındaki toplantı saat 15.00'te başladı, 2 saate yakın sürdü. Toplantıda normalleşme adımları ve yeni tavsiye kararları konuşuldu. Bakan Koca toplantının ardından merakla beklenen kararları duyurmak için kameralar karşısına geçti ve açıklamalarda bulundu.
Bakan Koca, Türkiye'nin koronavirüs ile mücadele ilk dönemini tamamladığını ve salgınla mücadelede ikinci dönemin isminin "Kontrollü sosyal hayat" olduğunu açıkladı.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları; 
"Türkiye'miz Corona Virüse karşı mücadelesinde ilk dönemi tamamlamıştır." diyen Bakan Koca, "Artık salgın yönetiminde güncel politika ve uygulamalarımızda bazı değişikliklere gidebiliriz." ifadelerini kullandı. "Yeni döneme isim vermeyi uygun görüyoruz." diyen Koca, İsim bize mücadelemiz için fikir verecektir. 
Bu isim 'Kontrollü Sosyal Hayat'tır." dedi. Koca, "Federasyon, özgür, kendi iradesiyle kararı verdi, bundan sonra sorumluluk federasyonundur. diye konuştu.
Bakan Koca, "Salgınla mücadele birinci dönemde hedefimiz hastalığı kontrol altına almaktı. İkinci dönemde hedefimiz hastalığın önündeki fırsatları ortadan kaldırmak ve hayatı yeniden düzeltmektir. Yeni döneme isim vermeye yararlı buluyoruz. Bu isim kontrollü sosyal hayattır.
Kontrollü sosyal hayat ikinci dönemin stratejisidir. Özgür ama tedbirli bir yaşam tarzına geçiyoruz. Kuaföre gidebileceğiz ama önlemlerin alınıp alınmadığına bakacağız. İşimize gidebileceğiz ama yoğunluğa, mesafeye bakacağız. Birincisi dışarı çıkmamız gerekiyorsa maske kullanacağız. Sosyal mesafeyi dikkatli bir şekilde ayarlayacağız.
Virüsün solunum ile bulaştığı kesindir. Sosyal mesafesiz maske virüsten korumaya yeterli olmayacaktır. İkisi birbirini tamamlayan iki unsurdur."
 

Sağlık Bakanı Fahretttin Koca