VM Medical Park Samsun Hastanesi normalleşme dönemine hazır

TAKİP ET

VM Medical Park Samsun Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Hamit Öztürk, Covid-19 salgını sürecinde yapılanları ve kontrollü normalleşme dönemi için planladıkları uygulamaları anlattı.

Dünyada dört milyondan fazla vakaya sebep olan yeni tip koronavirüs ile mücadele döneminde en çok zorlayıcı noktanın mesafeler olduğunu söyleyen Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Hamit Öztürk, “Değerli hastalarımızın sağlığına dokunmak, şifa vermek ve sizlerin sağlığınıza değer katmak bizim sağlıkta var olma sebebimiz. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de virüsü yavaşlatma ve hayatları kurtarma konusunda üstün çaba gösteriliyor. Bununla birlikte, alınan tüm tedbirler insan hayatı üzerinde çeşitli sıkıntılara yol açtı. Artık dünyayı çok yoran bu virüsün sosyo-ekonomik etkisini kabullenerek normalleşmeye çalışıyoruz.” dedi.
ÖNCÜ OLMAYA DEVAM EDİYORUZ
Tüm sektörlerin yeni yapılanmaya girdiği kontrollü normalleşme döneminde sağlık hizmetlerinin de yeniden şekillendiğini bildiren Dr. Öğr. Üyesi Öztürk, “Bölgede 11 yıldır sağlık hizmeti sunumunda farklı bir ekolü temsil eden hastanemiz, vizyonel bakış açısıyla üstlendiği hizmetlerde Covid-19'a karşı aldığı tüm önlemlerle öncü olmaya devam ediyor. VM Medical Park Samsun Hastanesi olarak tüm dünyayı ve ülkemizi tehdit eden Covid-19 salgınına yönelik sağlığa değer katacak her adımı inşa ediyoruz. Hastalarımızı, hasta yakınlarımızı ve sağlık çalışanlarımızı korumak için hastalığın görülmeye başladığı ilk andan itibaren Dünya Sağlık Örgütü, Sağlık Bakanlığının uygulama ve prosedürleri, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu görüş ve öneri rehberi, hastanemiz enfeksiyon kontrol ve önleme komite kararları ile çok sayıda önlem alındı. Devam eden süreçte de dinamik olarak bu planlamalara tüm titizlikle devam edeceğiz.
Sağlıkta dijitalleşme süreçlerini yakından takip eden ve uygulamaları ile dijital dönüşümü destekleyen bir sağlık kuruluşu olarak bu dönemde toplum bilincinin oluşturulması açısından bilgilendirici içeriklerimizle tüm dijital mecralarımızda ve çoklu kanallarda paylaşımlar yapmaya devam ediyoruz” dedi.
GEREKLİ TÜM ÖNLEMLERİMİZİ ALDIK
Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Hamit Öztürk, hastane içerisinde alınan tedbirleri şu sözlerle anlattı;
“Medical Park kültürüne sahip deneyimli doktorlarımız, fedakâr hemşirelerimiz, özverili yardımcı sağlık personelimiz ve tüm çalışanlarımızın eğitim planlamaları düzenli olarak uygulanmaktadır. Tedbirlerimiz çerçevesinde ilk olarak tedavi alanlarının ayrımı yapıldı. Hastalarımızın şüpheli veya kesin tanılı Covid-19 hastaları ile aynı ortamı paylaşmamaları için ayrı poliklinikler, bekleme alanları ve sadece bu hastalar için ayrılmış yatarak tedavi katı, yoğun bakım servisi ve yine sadece bu alanlarda çalışan sağlık ekipleri oluşturuldu. Böylece hastalarımızın hastanelerimizde bulundukları süre içerisinde güvenli hizmet almaları sağlanmıştır. Bulaş riskini azaltmak adına hastalarımızla çalışanlarımız arasında sosyal mesafenin korunması için alanlarda gerekli düzenlemeler hayata geçirildi. Poliklinik sayıları azaltılarak, vardiyalı çalışma düzenine geçildi. Görüntülü görüşme uygulamamız ile evlerinden çıkıp sağlık kuruluşlarına gelemeyen hastaların uzaktan destek hizmeti alabilmeleri sağlandı. Genel alanlar ve solunan hava temizliği adına 3 bloktan oluşan hastanemizin tüm alanlarında detaylı temizlik sıklığı artırılarak, dezenfeksiyon çalışmalarına ağırlık vermeyi sürdürüyoruz. Hastanemizin tüm alanlarında hava hijyeni uygulamalarını hassasiyetle sürdürüyoruz. Yeni süreçte de hepimizin gündeminde olan salgına dair gelişmeleri yakından takip ederek; gerekli tüm tedbir ve aksiyonları almaya devam edeceğiz. Kontrollü normalleşme dönemine yönelik kurgulayacağımız yeni yaşam tarzı ile bu zor günleri hep birlikte aşacağımıza inancımız tam” dedi.

VM Medical Park Samsun Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Hamit Öztürk