VM Medical Park Samsun Hastanesinde Gebe Okulu 2.Tur Zili Çalıyor

TAKİP ET

VM Medical Park Samsun Hastanesinde ikincisi gerçekleşen Gebe Okulu eğitimi, anne ve baba adayları için gebelik dönemine yardımcı olacak bilgileri ve egzersizleri öğretmeye devam ediyor.

VM Medical Park Samsun Hastanesi Gebe okulu, beş haftalık bir eğitim serüveninden oluşmaktadır.Eğitimler cumartesi günleri olup, Kadın doğum uzmanları, anestezi uzmanı, diyetisyen, psikolog, fizyoterapist, çocuk gelişim uzmanı, ebe, eğitim hemşiresi, anne sütü danışmanı tarafından farklı branşlarda verilmektedir. Eğitimler Teorik  bilgiler, slaytlı ve videolu anlatımlar, Uygulamalı workshoplardan oluşmaktadır. Bebek kurabiyesi yapımı, Oyuncak yapımı,bebek bakımı uygulamaları,yeni doğan fotoğraf çekimi gibi workshoplarımız anne baba adaylarının bu süreci eğlenceli hale getirmesinde büyük katkı sağlamaktadır.

Alanında uzman hekimler ve eğitmenler tarafından; Sağlıklı Gebelik, Anne Karnındaki Bebeğin Gelişim Özellikleri, Doğum Evreleri, Doğum Eğitimi, Lohusalık Dönemi Anne Sağlığı, Doğum Öncesi ve Sonrası yapılacak Egzersizler ve Bebek Masajı, Gebelikte Nefes Alma Teknikleri, Gebelik ve Lohusalıkta Beslenme, Anne  Sütü  Kalitesini Artırma,Gebelik Süreci ve Ruh Sağlığı, Lohusalıkta Duygusal Değişiklikler gibi konularda anne adayları bilgilendirilmekte olup sağlıklı bir gebelik dönemi geçirmeleri sağlanmaktadır.

Doğumun her aşamasını bilen annelerin doğumunun da kolay olacağını dile getiren VM Medical  Park Kadın Doğum Uzmanları, “Doğum için belli kasılmalar başladıktan sonra doğumun tüm aşamalarını bilen anne adayı için her olay bir sonraki olayın habercisi gibi algılanacak, yaklaşıyor diye sevinecek ve bu süreç içinde olanları anlayış ve güven ile karşılayacaktır. Gebelik eğitimiyle anne adaylarını doğuma duygusal, bilgili, bilinçli ve bedensel olarak hazırlamayı hedefliyoruz. Anne olmanın tüm safhalarını bilinçli yaşarak idrak etmesi anneye başarının tatmin ve mutluluğunu verecek. Her başarılı kişi gibi kendisiyle övünecektir. Ayrıca doğum anından korkamayacak, doğuma bilinçli ve güvenle yaklaşacak, kontrolü kaybetmeyecek ve güçlü duracaktır." İfadelerini kullandılar.