VM Medicalpark Samsun Hastanesi'nden meslek tanıtımı

TAKİP ET

Meslek seçimi kişinin farklı farklı meslekler arasından , kendisine en uygun ve severek yapabileceğini düşündüğü mesleği seçmesidir. Tabi ki bu söylendiği kadar kolay değildir.

Öncelikle seçmiş olduğumuz meslekle ilgili araştırmalar yaparak bizim için uygun olup olmadığını belirlememiz gerekiyor, buna sadece araştırarak değil kariyerinde önemli yerlere gelmiş kişilerden de tecrübeleri ile ilgili bilgiler alarak meslek seçimimize yön verebiliriz.

Bu kapsamda öğrencilerine ulusal ve uluslararası büyük şirketleri yakından görme, çalışma ortamlarını tanıma ve profesyonellerle tanışma fırsatı sağlayan Özel Mektebim Koleji yetkilileri,  ( M Lead Ders Öğretmeni Emin Günaydın, Ortaokul-Lise Müdürü Zühal Saraç) VM Medical Park Samsun Hastanesi’ni 11. sınıf sayısal öğrencileri ile ziyaret ettiler.

Özel Mektebim Koleji öğrencilerine ziyaretleri esnasında, VM Medical Park Samsun Hastanesi Üroloji Kliniği'nden Op.Dr.Mustafa Çağlar, Genel Müdür Yardımcısı- Kariyer Uzmanı Emel Irmak Atay ve Kurumsal Pazarlama Müdürü Seda Öztürk meslek tanıtımı kapsamında, mesleğe başlama süreçleri ve tecrübeleri hakkında ufuk açıcı bilgiler verdi. Hastane gezisi esnasında, bilgilendirme soru cevap şeklinde devam etti.

Öğrencilerin bu gezilerdeki kazanımları ;

Derste öğrendiklerini saha çalışması ile kavrar.

Vizyon ve misyonu gelişir.

Meslek grupları hakkında bilgi sahibi olur.

İş hayatı ve profesyonel yaşam hakkında bilgi sahibi olur.

Organizasyonun önemini anlar.

Farklı organizasyon yapılarını tanır.

Kendi kişisel özelliklerinin iş hayatına yatkınlığını sorgular.

İnsan ilişkilerinin önemini kavrar.