Vücudumuzdaki istemsiz hareketlerin tedavisi var mı?

TAKİP ET

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Nöroloji Uzmanı Uz. Dr.Osman Demir, 'Vucüdumuzun her hangi bir yerinde oluşan hareket bozuklukları ve istemsiz hareketlerin erken tespiti, hastalıkta yapılacak düzenli takip ve tedavi ile kontrol altına alınabilir.'

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Nöroloji Uzmanı Uz. Dr.Osman Demir, her yaşta oluşabilen hareket bozuklukları ve istemsiz hareketler hakkında bilgi vererek tedavi yollarına ilişkin önerilerde bulundu.

SİNİR SİSTEMİNE BAĞLI
Uz. Dr.Osman Demir, "Vüvudumuzda oluşan İstemsiz hareketler baktığımız da çok karışık durumlardır. Genel olarak santral dediğimiz sinir sistemi yani beynin birbirinden çok farklı hastalıkları sonucu gelişir. Bunların bazılarından sorumlu olarak nöral mekanizmalar bilinirken, bazılarında ise bilinmez. Büyük bir bölümü beynin derinliklerinde bazal ganglionların dejeneratif, kalıtsal, vasküler, iltihabi ve doğum travmasına bağlı hastalıklarının sonucu geliştiği görülmektedir. 

ERKEN TEDAVİ ÖNEMLİ
Genellikle yüz, boyun ve ellerde ortaya çıkabilen titreme, seyirme, kasılma gibi istemsiz hareket hastalıklarının tanı ve tedavisi günümüz teknolojik donanımı kullanarak düzenli takip ve tedavi ile kontrol altına alınabiliyor.
Bu çerçevede, buna bağlı olarak oluşan nörolojik hastalıkların tanı ve tedavileri, poliklinik muayene safhasında uzman hekimin gereksinme görmesi halinde bilgisayarlı beyin tomografisi, dijital EEG, polisomnografi ve diğer cihazların verilerinden yararlanılarak gerçekleştirilmektedir. Bu anlamda kendinizde gördüğünüz hareket bozuklukluğu veya istemsiz hareket varsa mutlaka bir uzman doktoru erkenden görünmenizde fayda olacaktır" diyerek sözlerine son verdi.