Yeşilay'dan Uzman İsimlerle Evine Sağlık Buluşmaları

TAKİP ET

Yeşilay'dan uzman isimler ile #EvineSağlık buluşmaları. Yeşilay, sağlıklı yaşam konusunda uzman isimleri canlı yayınlarla evinize getiriyor

Bağımlılıklarla mücadelede sağlıklı ve iyi yaşamın önemini her fırsatta vurgulayan Yeşilay, koronavirüs (Covid-19) salgın hastalığı döneminde #EvineSağlık Buluşmaları ile evlere konuk olarak hem fiziksel hem de ruhsal sağlığın korunmasına yönelik bilgileri paylaşıyor. Yeşilay, Instagram üzerinden Cansu Canan Özgen’in moderatörlüğünde gerçekleşen canlı yayınlarda alanında uzman isimleri ağırlıyor.   
 
Bu dönemi ister yalnız ister ailesiyle birlikte evde kalarak geçirenlerin yaşadıkları sorunlara bilgiyle çözüm üretmeyi ve sorularına yanıt vermeyi hedefleyen yayınlarda; ev yaşantısında çocuk ve aileleri bekleyen zorluklar, çocuklara koronavirüs anlatmanın yolları, çocuklukta davranış yönetimi, bireyden topluma sağlıklı yaşam ve evde sağlıklı beslenme gibi konular ele alınıyor. Ayrıca alkol, tütün, kumar ve online kumar bağımlılığı alanlarında uzman isimler de konuşmacı olarak katılıyor.

7 Mayıs’a kadar her hafta Salı ve Perşembe günleri gerçekleştirilecek yayınlarda önce uzman isimler konuşacak ve bilgilerini paylaşacak. Ardından da izleyicilerden gelen sorulara cevap verilecek. Canlı yayınlar Yeşilay’ın instagram hesabı https://www.instagram.com/1920yesilay/ üzerinden takip edilebilecek.  

TARİH VE SAAT KONU UZMAN
14 Nisan Salı Ev Yaşantısında Çocuk ve Aileleri Bekleyen Zorluklar Doç. Dr. Senem BAŞGÜL
Saat: 16.00
16 Nisan Perşembe Çocuklara Koronavirüs Nasıl Anlatılmalı?  Dr. Ömer KARDAŞ
Saat: 16.00
21 Nisan Salı Çocuklukta Davranış Yönetimi  Dr. Özge ÜNSAL
Saat: 16.00
23 Nisan Perşembe Alkol Bağımlılığı  Prof. Dr. Hakan COŞKUNOL
Saat: 16.00
28 Nisan Salı Bireyden Topluma Sağlıklı Yaşam  Dr. Abdullah UÇAR
Saat: 16.00
30 Nisan Perşembe Tütün Bağımlılığı Doç. Dr. Volkan KARA
Saat: 16.00
5 Mayıs Salı Evde Sağlıklı Beslenme Uzm. Dyt. Kübra ÇITLAK DEMİR
Saat: 16.00
7 Mayıs Perşembe Kumar ve Online Kumar Bağımlılığı Doç. Dr. Merih ALTINTAŞ
Saat: 16.00

Yeşilay hakkında
1920 yılında faaliyete başlayan Yeşilay, insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, milli ve ahlaki değerleri gözeterek bağımlılıklarla mücadele eden; önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları yürüten bir sivil toplum kuruluşudur. Alkol bağımlılığıyla mücadele hedefiyle kurulmuş; kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri arttıkça Yeşilay’ın tüzüğüne yeni çalışma alanları eklenmiştir. Alkolden sonra sigara, uyuşturucu madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı mücadele alanlarına dahil olmuştur.

Türkiye genelinde 117 Yeşilay şubesi, dünya genelinde 80 Ülke Yeşilayı bulunmaktadır. Yeşilay, 2013 yılında yapılan tüzük değişikliğiyle çalışma alanlarına rehabilitasyon hizmetini de eklemiştir. 2015 yılında YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) kurulmuştur. 444 79 75 Danışma Hattı ile çağrı merkezi hizmeti vermeye başlayan Yeşilay Danışmanlık Merkezi, şu an Türkiye genelinde aktif olarak 42 Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ile hizmet vermektedir.

Toplumu bağımlılıklardan korumak ve bilinçlendirmek için yaptığı çalışmalarından dolayı Yeşilay, 1934 yılından bu yana “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer almaktadır. BM Ekonomik Sosyal Konsey (ECOSOC) Özel Danışmanlık Statüsüne ve Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) “Mükemmeliyette 5 Yıldızlı Yetkinlik” belgesine sahip olan Türkiye’nin tek sivil toplum kuruluşudur.