Samsun'a kar geliyor! buzlanma ve don olayına dikkat

TAKİP ET

Samsun Valiliği, Samsun'da Beklenen Kuvvetli Kar Yağışlarına Karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü, soğuk hava dalgasının etkili olduğu Samsun ve civarında kar yağışı uyarısında bulundu. Samsun'da yeni hafta ile birlikte kar yağışının etkili olması bekleniyor.
Samsun Valiliği tarafından Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nün hava tahmin raporlarına göre vatandaşları uyardı.

Samsun'da o ilçelerde eğitime kar engeli


Yoğun kar yağışına karşı uyarıda bulunulan paylaşımda "Samsun il genelinde yarın (06.02.2023) sabah saatlerinden itibaren beklenen yağışların; kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur; iç kesimlerinde ise kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklenmektedir.
Samsun’un; 19 Mayıs, Atakum, Canik, İlkadım, Tekkeköy, Terme, Çarşamba, Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerinde 400m ve yukarısı ile Havza, Kavak, Lâdik ve Asarcık ilçelerinde yoğun kar yağışı beklenmektedir. Özellikle Samsun-Ankara yolu üzerinde (Kavak - Ladik - Havza) ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalıdır.
Rüzgârın, Samsun'un kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden kuvvetli (40-60km/saat) esmesi beklenmektedir. Oluşması muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

Samsun'da don ve kuvvetli fırtına bekleniyor

samsun kar