Samsun'da aşırı yağış yollar göle dönüştü! Su baskını ve taşkınlar oluştu

TAKİP ET

AFAD'ın Samsun için kuvvetli yağış uyarısı yapmasının ardından başlayan yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Yollar dereye, caddeler göle dönerken, su baskını ve taşkın haberleri geliyor. Yetkililer vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunuyorlar.

AFAD, Samsun için kuvvetli yağış uyarısı yapmasının ardından sabah saatlerinde başlayan gök gürültülü yağış evlerde ve yollarda su baskınlara ve taşkınlara sebep olduğu haberleri geldi.

Samsun'da o ilçelerde 7 Haziran Çarşamba okullar tatil edildi!

6 Haziran Salı Samsun'da hangi okullar tatil! Atakum ve Canik'te tatil olan okullar!

Samsun'a 24 saatte 97 kg yağış düştü! İşte sahada yapılan çalışmalar

Samsun'da acil durum toplantısı! Samsun'da son durum! Uyarılar peş peşe geldi

Samsun'da belediyelerden sel uyarısı mesajları! İşte aranacak numaralar

Samsun'da o ilçelerde okullar tatil! Samsun'da eğitime aşırı yağış arası!

Samsun'da sel bir kişi hayatını kaybetti! İlçede evler tahliye edildi

Samsun'un o ilçesinde sağanak yağış okulları tatil etti!

Vatandaşlar vatsap gruplarından videolar atarken yağışın oluşturduğu görüntüler ise izleyenleri dehşete düşürdü.  Samsun Canik İlçesi Toptepe Mahallesi'nde aşırı yağış sele neden oldu. Şu ana kadar olumsuz bir haber gelmezken evlerde maddi hasar oluştuğu belirtiliyor.
AFAD'dan yapılan uyarıda, "iIlinizde bugün kuvvetli yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olun" denildi.
Meteoroji tarafından Samsun'da, yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması için uyarı yapıldı.