Samsun'da Büyük Filistin Yürüyüşü düzenlendi - Samsun Haberleri

TAKİP ET

Samsun'da İnsani Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından 'Büyük Filistin Yürüyüşü' düzenlendi. Yürüyüşte 'Hamas'a selam, direnişe devam', 'Katil İsrail, Filistin'den defol' sloganları atıldı.

Samsun Haber - Büyük Filistin Yürüyüşü' adı altında düzenlenen yürüyüşte, 'Kudüs bizimdir, bizim kalacak', 'Hamas'a selam, direnişe devam', 'Katil İsrail, Filistin'den defol' sloganları atıldı. 
Cumhuriyet Mahallesi'nde başlayan yürüyüş, Çobanlı İskelesi'nde son buldu. Yürüyüşün ardından konuşan İHH Gençlik Başkanı Emre Güneş, 'Bu yaşanılan katliamlar yeni değildir. İşgalci İsrail tam 75 yıldır tüm dünyanın gözü önünde böl, parçala ve yut stratejisiyle Filistinlilere baskı ve zulüm uyguluyor. Filistin'de bugüne kadar öldürülen çocuk ve kadın sayısı binlerle ifade edilmektedir.

Şu tarihi gerçek çok iyi bilinmelidir ki; işgalci İsrail'in asıl amacı Gazze'yi tamamen insansız hale getirmektir. Bunun için elektrik, su, mazot ve hiçbir insani yardımın girmesine izin vermedikleri Gazze'de sivil yerleşim yerleri, hastaneler, pazar yerleri camiler ve okullar bombalanıyor. İşgalci İsrail, son teknoloji silah ve bombalarıyla sivilleri hedef almak ve sivillerin hayati ihtiyaçlarının bölgeye girişini engelleyerek burayı insansız hale getirme planını adım adım uyguluyor. Bu planın bir parçası da insani koridor adı altında sivilleri Sina Çölü'ne yerleştirilmesi kararıdır' dedi.'KUDÜS ÖZGÜR DEĞİLSE, TÜM DÜNYA TUTSAKTIR'Gazze'de ölen insanlıktır diyen Güneş, 'Gazze'de öldürülen insanlığımızdır. Bu mesele, insani bir meseledir.

Filistin'de öldürülen, katledilen çocukların, annelerin acısını yüreğinde hisseden vicdan sahibi her insan bu meseleye sahip çıkmalıdır. Buradan vicdan ve merhamet sahibi tüm insanlığa sesleniyoruz. Bu zulmü haykırın, her yerde duyurun ve sessiz kalmayın. Herkesin kendi imtihanını verdiği bu çağda bizler bu zulme karşı sessiz kalmamak için buradan haykırıyoruz. Kudüs özgür değilse, tüm dünya tutsaktır' ifadelerini kullandı.
Yürüyüş sonunda İHH Kadın Kolları Başkanı Neslihan Ak ve kadın gönüllüleri tarafından basın açıklaması yapıldı .Açıklamada Katil İsrail bir kez daha kınandı .Basın açıklamasının ardından Kadınlarda sesiz oturma eylemi gerçekleştirdi.

Samsun