Samsun'da Fırtına ve Yüksek Kesimlere Kar Uyarısı!

TAKİP ET

Meteorolojiden alınan son değerlendirmelere göre, Samsun'da hava bugün parçalı ve çok bulutlu, güney batı kesimleri hariç aralıklı yağışlı geçeceği, yağışların genellikle yağmur, iç ve yüksek kesimlerde (600m üstü) yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde gerçekleşeceği tahmin edilmektedir.


HAVA SICAKLIĞI: Kuzey kesimlerde 1 ila 3 derece düşüş bekleniyor.

RÜZGAR: Batı ve kuzey batılı yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette, kıyı kesimlerde zaman zaman kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklenmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ ve YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Bölgemiz kuzey kesimlerinde devam eden aralıklı yağışların öğle saatlerinden itibaren Ordu'nun; kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur (21-50 kg/m2), iç kesimlerinin yükseklerinde yer yer kuvvetli ve yoğun kar (10-20 cm ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani sel, Su baskını, Yağış anında kuvvetli rüzgar, Buzlanma, Don olayı, Ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
DENİZLERİMİZDE FIRTINA UYARISI: Orta Karadeniz'de (Samsun, Sinop, Kastamonu ve Ordu) rüzgarın batı ve kuzey batılı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden başta deniz yolu ulaşımı olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Fırtınanın 28.12.2022 günü (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.