Samsun'da GES ihaleye çıkıyor! Makul fiyat gelmezse belediye yapacak

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinde konuşan Başkan Mustafa Demir, Güneş Enerji Santrali (GES) için ihale yapılacağını ifade ederek, "Eğer makul bir fiyat gelmezse belediye olarak biz yapacağız' dedi.

Samsun Haber - Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı 2. Birleşimi bugün yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlığında toplanan mecliste, 41 madde görüşüldü. Mecliste SASKİ'nin Terme, Canik, Çarşamba ve Bafra'da yapacağı içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon inşaatları için toplam 80 milyon lira İller Bankası'ndan kullanacağı kredi için Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 
Başkan Demir, “Bu ihaleler işçilik ihalesi. Asıl yapılacak işi gösterecek olan bunun 4- 5 katı. Boru ve malzemeleri SASKİ olarak biz alıp veriyoruz. Dolayısıyla bu 4 ilçede 800 milyon liraya yakın bir yatırım gerçekleşiyor şu anda.” dedi. Başkan Mustafa Demir, “Samsun'da Büyükşehir Belediyesi olarak bizim vizyonumuz tek bir kaynaktan değil bütün yerleşim yerlerinden en az ikili kaynaktan su temini sağlamak” diyerek şunları söyledi: Güneş Enerji Santrali (GES) için yeniden ihale yapılacağını da ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "GES için yeniden ihaleye çıkacağız. Eğer yine makul bir fiyat gelmezse belki Türkiye'de ilk defa santrali belediye olarak biz yapacağız” diye konuştu.