Samsun'da halka açık alanlarda alkol tüketimi yasaklandı

TAKİP ET

Samsun'da alkol tüketimine yönelik artan asayiş olaylarının ardından Samsun Valiliği halka açık alanlarda alkol tüketiminin yasaklandığını açıkladı.

Samsun'da halka açık alanda alkol tüketimi yasaklandı haberleri ve paylaşımlarının ardından okurlarımızın bu yönde resmi açıklamayı gömediklerini belirtince, resmi kaynaklardan aldığımız bilgiye göre yasağın önceki gün başlatıldığı ifade edildi. 
Samsun'da "halka açık alanlarda alkol tüketimi yasaklandı" paylaşımların ardından bazı okurlarımız yasağın hangi bölgelerde uygulandığını böyle bir kararı ilgili kurumların resmi sitelerinde bulamadıklarını dile getirince araştırdık ve konuyla ilgili olarak açıklamanın resmi olarak yapıldığını aktardık.
İlgili kurumun resmi açıklamasında alkol yasağının; "Ören yeri, ibarethane bahçeleri, gar, otogar, durak, tarihi mekanlar, mezarlıklar, iş hanları, merdiven boşlukları, eğitim kurumları yakınları, öğrenci yurdu bahçeleri, halka açık deniz ve sahil kenarlarında, plaj, yürülüş ve bisiklet yollarında, aksine bir hüküm olmadıkça alkollü içeçeklerin içilmesi yasaklanmasını kapsar" açıklamasına yer verdiği görüldü.
Halka açık alanda alkol içmenin cezası kabahatlar kanununa göre 617 TL olduğu öğrenildi.

Samsun Alkol