Samsun'da Kariyer Zirvesi: OKAF'24 Kapılarını Açtı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Samsun Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 'Orta Karadeniz Kariyer Fuarı' (OKAF'24), TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Samsun Üniversitesi ev sahipliğinde; Amasya Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin paydaşlığında “Yetenek Her Yerde” teması ve “100 Yıllık Mirası Geleceğe Taşı” mottosuyla düzenlenen “Orta Karadeniz Kariyer Fuarı” (OKAF’24), TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen açılış töreniyle kapılarını ziyaretçilere açtı.
TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılan ve 2 gün sürecek olan fuara; Samsun Vali Vekili Şevket Cinbir, Samsun Milletvekili Av. Ersan Aksu, Garnizon Komutanı Gazi Tümg. Davut Alâ, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Ak Parti Genel Başkan Vekili, 24, 25 ve 26. Dönem Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, Türk Şeker Genel Müdürü Dr. Muhiddin Şahin, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Köse, sponsor firmaların temsilcileri, kamu kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler, katılımcı kurum/kuruluş ve firma yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının sorumluları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Rektör Aydın: “Fuarımızı Planlarken Cumhuriyetimizin 100 Yıllık Geleneğinden ve Geleceğinden Aynı Anda İlham Aldık.”
Orta Karadeniz Kariyer Fuarının açılış konuşmasını yapan Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın şunları kaydetti. “Bugün burada, Milli Mücadele’nin sembol kenti Samsun’da Orta Karadeniz Kariyer Fuarı’nın açılışında sizlerle buluşmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyim. Bu fuar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin liderliğinde, bölge kariyer fırsatlarını artırmak ve ülkemizin genç yeteneklerini desteklemek adına düzenleniyor." dedi.
Protokol konuşmalarının ardından fuarını açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri hep birlik fuar alanında stant açan firma ve kurumları ziyaret etti. Fuarın açılışında aynı zamanda Sahra Sıhhiye Okulu Bando Takımı konser tüm katılımcılara yönelik verdi.
Öğrenci ve mezunların kariyer hedeflerine ulaşmalarını desteklemek amacıyla düzenlenen OKAF'24, eğitim ve iş dünyasını bir araya getiriyor. Fuar, katılımcılara niteliklerini ve deneyimlerini artırmalarına, bilinçli kariyer hedefleri oluşturmalarına ve sektör liderleriyle doğrudan iletişim kurmalarına olanak tanıyan dinamik bir platform olarak öne çıkıyor. Fuarda yer alan mülakat odaları sayesinde, firmalar ihtiyaçlarına uygun adayları daha yakından tanıma ve doğrudan işe alım yapma fırsatı buluyorlar. Aynı zamanda, sponsorluk imkânları firmalara marka bilinirliklerini artırma ve yetenekli bireylerle etkileşimde bulunma şansı sunuyor. Bu özelliklerle OKAF'24, eğitim ve iş dünyası arasında etkili bir köprü işlevi görüyor.
Kariyer fuarı, çeşitli etkinliklerle 10-11 Ocak tarihlerinde ziyaretçilere açık olacak.
Fuar hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için https://okaf.samsun.edu.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.