Samsun'da şiddetli yağış! Yollar göle döndü, vatandaşlar zor anlar yaşadı

TAKİP ET

AFAD ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sel uyarısı yaptığı Samsun'da kuvvetli sağanak yağış etkili oldu. Cadde ve sokaklar göle dönerken sürücü ve vatandaşlar da zor anlar yaşadı. AFAD ve Meteoroloji (2 Ekim Pazartesi Samsun Hava durumu) Samsun'u uyarıyor.

Samsun'da 1 Ekim Pazar günü (bu akşam) 20:00 saatlerinde başlayan sağanak yağmur sonrası özellikle Atakum ilçesinde yollar göle döndü. 
Mimar Sinan mahallesi, Türk-İş Kavşağı ve Coğaloğlu Bulvarı gibi bir çok noktada yollar göle dönerken vatandaşlar zor anlar yaşadı.
Yaşanan sağanak yağmur sırasında tramvaylarda bulunan yolcular, seferlerin durması ile birlikte tramvaylardan bir süre inemediler.
Seferlerin durması ile tramvaylarda kapılar açılmazken, yolcular yakınlarına Whatsapp'tan "Trende rehin kaldım. Tren gitmiyor içinde bekliyoruz" mesajları attığı görüldü.

Samsun'da yağış nedeniyle okullar bir gün tatil edildi! 2 Ekim Pazartesi Samsun Okul Tatil!


Tramvay ve otobüs duraklarında mahsur kalan vatandaşlar itfaiye araçlarıyla taşındı.
Atakum Sel - Bu arada Atakum Belediyesi kentte yaşayan vatandaşları bilgilendirmek için yayımladığı mesajda, "Değerli yurttaşlarımız, İlçe genelinde devam eden sağanak yağışlara karşı, ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Yaşadığınız olumsuzluklarda 444 40 55 nolu telefon numarasından Çözüm Merkezimize ulaşabilirsiniz." ifadelerini kullandı. 
Atakum Hava Durumu - Meteoroloji Samsun için 2 Ekim Pazartesi içinde sel uyarısı yaparak yağışın yarın akşam saatlerine kadar etkili olacağını duyurdu. 
2 Ekim Pazartesi Samsun Hava Durumu, 2 Ekim Samsun Hava Durumu Yapılan son değerlendirmelere göre: Bölge genelinin çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Yağışların bu gece saatlerine kadar Sinop iç, Amasya, Kastamonu ve Çorum çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2, yarın (Pazartesi) akşam saatlerine kadar ise Tokat çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Samsun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması beklenmektedir." denildi.